Termékek Menü

Yenka - Matematika 9-12. oszt. - iskola licensz

Yenka - Matematika 9-12. oszt. - iskola licensz Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
401.193 Ft (315.900 Ft + ÁFA)
Cikkszám: EDW-002
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Yenka Matematika
Számítógépére egyszerűen telepíthető, internetkapcsolat nélkül is működő tanulási környezet.
A program alapvetően egy olyan tanulási környezetet biztosít, amelyben a matematika tanításhoz szükséges összes szemléltető- és mérőeszköz megtalálható. Interaktív játékokkal és paraméterezhető feladatok százaival, a bemutatástól az ellenőrzésig támogatja a tanár munkáját.
A Yenka Matematika három nehezen bemutatható területre fókuszál. A középiskolás és az általános iskolás évfolyamoknak külön feladatcsomag áll rendelkezésre választhatóan.  
  • 3D alakzatok
2D és 3D mértani alakzatok, vonalzó, számológép, koordinátarendszer, grafikonok, táblázatok és további több tucat eszköz áll rendelkezésre. A benne lévő összes alakzat elforgatható, a tér bármely irányából megmutatható. Így óriásvonalzó és körző nélkül, egy-két kattintással szemléltetheti mértani alakzatok kétdimenziós képét, megmutathatja háromdimenziós megjelenítésüket, vagy kiterítheti hálójukat. Nem okoz gondot a kocka és a négyzet közötti különbség érzékeltetése, hisz a térbeliség szemléltetése egy mozdulattal történik.
  • Koordináták
Gombnyomással, hosszas rajzolgatás nélkül előhívhatók a függvényábrázolások. Az egy vagy négy síknegyedes koordinátarendszerben történő eligazodás játékos feladatokkal gyakorolható. Válasszon ki tetszőleges értéket, adja a tanulóknak feladatul azok felrajzolását a koordinátarendszerben és a válaszok helyességét a program azonnal visszajelzi. Ezután nem kell a szivacshoz és krétához nyúlnia az újabb feladat kiosztásához. Bármilyen síkidom elhelyezhető a koordinátarendszerekben, így a koordinátageometria, tükrözés témáit is egyszerűen gyakoroltathatja, bemutathatja.
  • Statisztika
A statisztika alapfogalmainak bemutatását, a valószínűség és grafikonok világát példák nélkül talán lehetetlen megismertetni a tanulókkal. A programban a minta kiválasztása beépített szereplőtárból lehetséges, az automatikus adatrögzítés beépített táblázatokkal történik a kiválasztott minta tulajdonságai alapján. A vizsgálati szempontok kiválasztása változatos tulajdonságok mentén lehetséges, illetve a kor elvárásainak megfelelőn a korcsoportot érdeklő problémák mentén szabadon bővíthető. A képzeletbeli vizsgálat elvégzése után az eredmények grafikonok, diagramok segítségével történik, melyeket szintén gombnyomással hívhat elő.

A Yenka Matematika beépített szimulációi előkészület nélkül alkalmazhatók a tanórai munkában, de kis kreativitással feladatok ezreit hozhatja létre a rendelkezésre álló eszköztárból. Nem csak a frontális munkában alkalmazható, hiszen a korlátlan lehetőségeknek köszönhetőn egyéni, csoportos, vagy akár projekt-feladatok is végezhetők az eszközzel. Adja ki például feladatként a diákoknak egy 50 négyzetméteres szoba burkolását és berendezését, az eszköztárban ehhez minden rendelkezésre áll. Amellett, hogy a tanulók gyakorolják a területszámítást, fejlődik kreativitásuk és újszerű helyzetben gyakorolhatják a tanultakat. A feladatok nehézségének megválasztásával és a tetszőleges helyzetek kiválasztásával a differenciálást és kompetenciafejlesztést egyaránt megoldhatja.
Az eszköz alkalmazása egyszerű, interaktív táblán is használható.
Akkreditált digitális tananyag.
Házhozszállítás 1 hét
Intézmény általános iskola
Licenc 2000 tanuló
Tantárgy matematika

Megjegyzés

Iskola licensz: 2000 tanulóig

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő