Termékek Menü

Yenka - Kémia 9-12. oszt. - iskola licensz

Ár:
401.193 Ft (315.900 Ft + ÁFA)
Cikkszám: EDW-004
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Yenka Kémia
Számítógépére egyszerűen telepíthető, internetkapcsolat nélkül is működő tanulási környezet.
A program alapvetően egy olyan tanulási környezetet biztosít, amelyben a kémia tanításhoz szükséges összes szemléltető-, mérő és kísérleti eszköz megtalálható. Interaktív játékokkal és paraméterezhető feladatok százaival, valamint a kémiai kísérletek virtuális szertárával támogatja a tanár munkáját.
A program biztosít egy virtuális laboratóriumot is, amely több mint 100 féle vegyszerrel és számos más kísérletekhez használatos eszközzel (a bunzen égőtől a lepárló edényig) biztosítja a költséghatékony és veszélymentes kísérletezést.
A középiskolás és az általános iskolás évfolyamoknak külön feladatcsomag áll rendelkezésre választhatóan.  
A kémia két területét, a szervetlen- és elektrokémiát dolgozza fel.
  • Szervetlen kémia
A periódusos rendszer tetszőleges elemei, molekulák, azok tulajdonságai, vegyületei mutathatók be választható nézetekben (rácsszerkezet, atomnézet, stb.) és a hosszú képletek felírása is egy mozdulattal megoldható. A virtuális laborban elég kiválasztani a megfelelő üvegedényt, belehelyezni a kívánt anyagokat a megfelelő pipettával vagy kanállal és  a program szimulálja a kísérletet. A munkabiztonsági követelményekre  a választható biztonsági jelek behívásával hívható fel a tanulók figyelme. Nem csak a kémiai reakciók mutathatók be, hanem a részecske nézetnek köszönhetőn azt is szemléltetni lehet, hogy milyen kötések és szerkezeti változások jöttek létre a kísérlet során.
  • Elektrokémia
Az elektrolízis alapjaitól a réz tisztításáig a témakör minden jelensége bemutatható. Építhet akkumulátort a megfelelő oldatok és elektródák kiválasztásával, a feszültség pedig egy mozdulattal megmérhető, majd egy további gombnyomással előhívható a reakcióképlet. A kísérleteket a táblára kivetítve minden diák láthatja, nincs tolongás a tanári asztal körül, nem kell tartani a veszélyes anyagok kifröccsenésétől. Az olyan folyamatok, mint a tengervíz elektrolízise vagy a réz tisztítása egy virtuális laborban kipróbálhatóak.

A Yenka Kémia beépített szimulációi előkészület nélkül alkalmazhatók a tanórai munkában, de kis kreativitással feladatok ezreit hozhatja létre a rendelkezésre álló eszköztárból. Nem csak a frontális munkában alkalmazható, hiszen a korlátlan lehetőségeknek köszönhetőn egyéni, csoportos, vagy akár projekt-feladatok is végezhetők az eszközzel, a tanulók önálló, biztonságos kísérletezésére is módot ad.
Akkreditált digitális tananyag.
Házhozszállítás 1 hét
Intézmény általános iskola
Licenc 2000 tanuló
Tantárgy kémia

Megjegyzés

Iskola licensz: 2000 tanulóig

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!