Termékek Menü

Yenka - Fizika 9-12. oszt. - osztály licensz

Ár:
160.477 Ft (126.360 Ft + ÁFA)
Cikkszám: EDW-005
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Yenka Fizika
Számítógépére egyszerűen telepíthető, internetkapcsolat nélkül is működő tanulási környezet.
A program alapvetően egy olyan tanulási környezetet biztosít, amelyben a fizika tanításhoz szükséges összes szemléltető-, mérő és kísérleti eszköz megtalálható. Interaktív játékokkal és paraméterezhető feladatok százaival, valamint a fizikai kísérletek virtuális szertárával támogatja a tanár munkáját.
A hullámtan a mozgás, elektromosság és mágnesesség, az analóg és digitális elektronika területeinek témaköreit dolgozza fel. A középiskolás és az általános iskolás évfolyamoknak külön feladatcsomag áll rendelkezésre választhatóan.  
  • Fény és hang
Az olyan jelenségek, mint a fény- és hanghullámok terjedése, visszaverődése egyszerűen bemutathatók. A fényjelenségek bemutatására tetszőleges optikai tereket választhat, mintegy háttérként, választhat a tükrök közül és meghatározatja a fénysugarak elhelyezkedését, távolságát, majd egyszerűen az egérrel a feladatba húzhatja a szögmérőt és megmérheti például a beesési szöget. A hanghullám jelenségek bemutatását hullámterek, hullámforrások tulajdonságainak beállításával mutathatja be, az interferencia fogalmának tanításához pedig kiválaszthatja a kívánt rést és érzékletesen mutathatja be a jelenséget.
  • A mozgás
Az erők szemléltetése alapvetően idő- és eszközigényes kísérleteket feltételez, de a program használatával gombnyomással kivitelezhetőek. Nem csak hatásaik által mutathatók be a mozgás közben ható erőjelenségek, de azok irányát és nagyságát is vizuálisan jelezhetjük a kísérletek során. Például a lendület-megmaradás bemutatásakor nem csak a mozgó ingát láthatják a diákok, de felfedezhetik mi történik, ha változik a golyók sűrűsége, a lendület, a kezdő sebesség. Ezek a tulajdonságok mind tetszés szerint változtathatók. A mért értékek, azonnal jelezhetők a beépített grafikonon, így a mérések dokumentálása is gyakorolható.

  • Elektromos energia és analóg elektronika
Teljes fizika szertár érhető el a taneszközben a krokodilcsipesztől az elektródákon át az ampermérőig, mintegy 150 féle eszköz áll a tanár illetve tanuló rendelkezésére. Építhet egyszerű áramköröket telepek, ellenállások, biztosítékok, kapcsolók és izzók kiválasztásával. A tanulók önállóan építhetnek áramköröket és egyszerűen kipróbálhatják, mi kell ahhoz, hogy az izzó valóban felvillanhasson. Kattintással megmérhetik az áramerősséget és feszültséget is. Az analóg és digitális átalakítás napjainkban igencsak releváns kérdését több tucat feladattal mutathatja be a tanulóknak. Olyan hétköznapi dolgok építését, mint az ajtócsengő, a zseblámpa a diákok maguk is kipróbálhatják.
  • Digitális elektronika
A fizika magasabb szintű területét mutatja be olyan hétköznapi példán keresztül, mint a tűzjelző működése. Modellezheti a jelenséget egy lakóépületben, majd gombnyomással előhívhatja a vonatkozó kapcsolási rajzot és bemutathatja, mi történik az áramkörben. Építhet számlálókat, közlekedési lámpákat, amihez minden eszköz rendelkezésére áll, választható logikai kapuk, léptető regiszterek, pufferek és meghajtók, ellenállások, hangjelzők.

A Yenka Fizika beépített szimulációi előkészület nélkül alkalmazhatók a tanórai munkában, de kis kreativitással feladatok ezreit hozhatja létre a rendelkezésre álló eszköztárból. Nem csak a frontális munkában alkalmazható, hiszen a korlátlan lehetőségeknek köszönhetőn egyéni, csoportos, vagy akár projekt-feladatok is végezhetők az eszközzel. A természettudományok tanításának fontos feladatát, a szemléletformálást is elősegíti például olyan témakörök feldolgozásával, mint a vízerőművek és szélturbinák működése.
Az eszköz alkalmazása egyszerű, interaktív táblán is használható.
Akkreditált digitális taneszközként is megvásárolható!
Házhozszállítás 1 hét
Intézmény általános iskola
Licenc 1 tanár, 40 tanuló
Tantárgy fizika

Megjegyzés

Tantermi licensz: 1 tanár, max. 40 tanuló

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!