Termékek Menü

Xclass nyelvi labor (CD)

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Cikkszám: XCL-SMC001
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Digitális Nyelvi Labor- magyar és idegen nyelv oktatásához:


• X-Class Professional v10.1 tanári licensz + DLL v5.0


• X-Class Professional v10.1 tanulói licensz + DLL v5.0

• Multimédiás headset

 

ÁRAJÁNLATUNKÉRT KÉRJÜK, LEGYEN KEDVES FELVENNI VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Leírás és Paraméterek

Mit kínál egy professzionális nyelvi labor rendszer

Egy modern nyelvórán nem csupán frontális módszerrel dolgozik a tanár, hanem kihasználja a differenciált oktatás lehetőségeit is. A beszélgetések mind párban, mind csoportosan zajlanak (szóban: mikrofonos fejhallgatón keresztül; képileg/írásban: monitoron), könnyen és dinamikusan változtatható a csoportok beosztása, a tanár bármikor bekapcsolódhat a csoportkommunikációba, vagy egyszerűen csak megfigyelheti, rögzítheti azt. Egy fő, egy kisebb csoport, vagy akár több csoport egyidejű, de mégis különálló foglalkoztatását teszi lehetővé, amely a diákok felzárkóztatásának, tudásuk, kompetenciájuk fejlesztésének egyik legkiválóbb módja. Mindezt lehetővé teszi Önnek az XCLASS!

A rendszer segítségével kiváló hang és képminőségben játszhatunk le analóg (magnó és videó szalagos anyagok), illetve digitális nyelvi, közismereti, multimédiás felvételeket, tananyagokat (tankönyv mellékletként kapott CD ROM, DVD, internetről szabadon vagy oktatási adatbázisból letöltött témák, file-ok stb.) A tanár prezentálhat is digitális tananyagot, jegyzetet, munkafüzetet, de be is vonhatja a diákot, mellyel interaktív szereplője lesz az órának.

A rendszer jóvoltából egyszerű és komplex, frontális módon megszokott órai szituációkat ültethetünk át egy rendszerezhetőbb laborkörnyezetbe (pl. tanári/diák hangelőadás és/vagy multimédiás bemutató; tananyagtartalmak közös vagy egyéni feldolgozása; magyarázatok; kérdések-válaszok; gyakorlatok végzése; monológ vagy dialóg jellegű feleltetések stb.).

Az XClass segítségével tehát különböző korú, eltérő képességű, változó ismeretekkel rendelkező diákokkal tudunk egyszerre, egy időben foglalkozni. Az oktatói stílustól, feladatok jellegétől, az óra felépítésétől függ az óra menete, melyhez tanácsadóink módszertani segítséget nyújtanak.

A rendszer felülete felhasználóbarát a diák és tanár oldalon egyaránt. Így bármely tantárgy oktatója bátran használhatja saját óráján, nem kell hozzá mélyebb számítástechnikai ismeret.

A felület a diák oldalon is könnyen használható; a kiejtés gyakorló programmal diák rögzítheti saját hangját egy gombnyomással, miután meghallgatta a referenciaként adott anyagot. Így mind a tanár, mind pedig a tanuló összehasonlíthatja az adott hangmintát a tanuló által felmondott anyaggal. Mindeközben a tanár bármikor belehallgathat a gyerekek élő beszélgetésébe, folyamatos visszajelzést kapva munkavégzésükről.

Az XClass a gyakorlatban

Képzeljünk el egy olyan órát, melyen a tanár nemcsak egy-egy diáknak vetíti ki a képernyőjén látható bizonyos előadást, de egyúttal azon magyaráz, szemléltet, akárcsak egy interaktív táblán, azzal az óriási különbséggel, hogy mindezt differenciáltan teheti meg, kiválasztva az előadás célközönségét. Webkamera segítségével pedig akár saját maga készíthet el egy nyelvi oktatófilmet, melynek részeit egy-egy adott csoportnak levetít valós időben, vagy melyet a gyerekek órán kívül önállóan feldolgozhatnak. Az idegen valamint anyanyelvű szakmai, közismereti vagy kifejezetten nyelvi órákon az egyes diákok összekapcsolhatók kooperatív munkára, de akár egyénileg is dolgozhatnak

A DLL-el gyakorolhatják a helyes kiejtést, ismétléssel könnyen elsajátíthatnak egy-egy hosszabb szövegrészt, képességeikhez mérten, egymástól függetlenül gyorsíthatnak, lassíthatnak egy tananyag meghallgatásakor. Saját kiejtésüket pedig visszahallgathatják, ellenőrizhetik, a tanár pedig rendszerezve elmentheti ezeket.
A tanár óra előtt egyetlen gombnyomással feliratokat rendelhet egy adott vagy általa elkészített videó- illetve hanganyaghoz, segítve ezzel az új (idegen) szavak, kifejezések megértését. Emellett kérdéseket is feltehet, különböző válaszlehetőségeket megjelölve, melyet - mint interaktív tesztet- a diákok óra alatt, külön-külön kitölthetnek.
Programunkkal készített vagy ezen lejátszott tananyagokat a diákok önállóan, tanári felügyelet nélkül is elsajátíthatják, gyakorolhatják a hangok, szavak kiejtését, a hallás utáni szövegértést, hangsúlyozást, tagolást, továbbá bővíthetik szókincsüket, javíthatják beszédkészségüket.

Szituációs gyakorlatokat (pl. telefonbeszélgetés) is tökéletes, zajmentes hangminőségben végezhetnek csoportjaikon belül.

Az előzőleg leadott anyagok összefoglalásán, egy-egy téma más, izgalmas, újszerű módon való megközelítésén, bemutatásán túl az olvasás utáni szövegértés, szövegalkotás, fordítási valamint tollbamondás gyakorlatok is leegyszerűsödnek.

A hagyományos feleltetés már a múlté!
Nincs többé súgás, nincs többé zavaró háttérzaj!
A féltetéskor kiválaszthatjuk, hogy az osztályból ki hallja a felelet és a felelő diák illetve a tanár hangján kívül annak képernyőjét is kivetíthetjük az adott hallgatócsoport monitorára, így a projektor használata az ilyen teremben szükségtelenné válik.

A mérésértékelési modullal - akár az óra előtti szünetben összeállított néhány kérdéses - tesztsort egyetlen gombnyomással küldhető a tanulóknak, akiknek csak a helyes választ kell az megjelölniük. A rendszer az tesztidő lejárta vagy megszakítása után azonnal automatikusan javít, az eredmények statisztikái táblázatban (pontérték, %) illetve grafikonon láthatóak, elmenthetőek. Lehetőség van több jó válaszadásra, kérdések pontértékének súlyozására, időkorlátok megadására.
(A tesztek tantárgyaktól függetlenek, egyformán alkalmazhatóak idegen nyelv, történelem, földrajz, biológia stb. röpdolgozatok digitális megvalósítására, digitális számonkérésére is!

Tehát interaktív nyelvi, szakmai és közismereti tananyagokat, munkafüzeteket, dokumentumfilmeket egyaránt készíthetünk vele, továbbá központilag lejátszhatjuk ezeket a tanulóknak, kiküldhetünk tananyagot feldolgozásra, a megoldásokat pedig egyetlen gombnyomással begyűjthetjük, értékelhetjük, osztályozhatunk és közösen a tanulókkal képernyőiken megvitathatjuk.

Nyelvi labor rendszerünkkel biztosíthatjuk az osztály kézbenntarthatóságát, felügyelését is. Központilag indíthatjuk, illetve leállíthatjuk a diákállomások működését, folyamatosan figyelemmel kísérhetjük szóbeli és írásbeli feladatvégzéseiket, beszélgetéseikbe is belehallgathatunk, zárolhatjuk munkaállomásaikat; egy adott téma megvitatásakor, gombnyomásra, távolról, mégis közvetlenül besegíthetünk egy-egy tanuló munkájába (felzárkóztatás, míg a többiek végzik a feladatukat). Az órán résztvevőkről jelenléti ív készül, ülésrend, csoportbeosztás, melyet tetszés szerint megváltoztathatunk.

Összegezve: a pedagógia alapvető célja a nevelés, fejlesztés. Ehhez fontos, hogy a pedagógus sikeres és hatékony órát tartson, legjobb tudását a megfelelő eszközökkel adhassa át, tantárgyát illetve magát a tanulást megszerettesse, diákok kompetenciáit segítsen kialakítani, tudásszintjüket objektíven mérje, a fejlődésüket nyomon kövesse, támogassa, arról visszajelzést kapjon és adjon, valamint mindezeket gyors, praktikus módon adminisztrálja. Ehhez nyújt óriási segítséget az XClass oktatási keretrendszer.

Az XCLASS telepíthető bármely meglévő számítástechnika terembe, hisz rendszerigénye csekély, elegendő hozzá Windows XP-vel rendelkező számítógépek és egy helyi hálózat. Az iskolák meglévő informatikai infrastruktúráját hatékonyan kihasználó rendszerrel új dimenziót adhatunk az oktatásnak a számítástechnika és az internet által, tantárgy-függetlenül. Üres teremben is vállaljuk a teljes körű nyelvi labor kialakítást.
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Xclass

Megjegyzés

ÁRAJÁNLATUNKÉRT KÉRJÜK, LEGYEN KEDVES FELVENNI VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő