Termékek Menü

TINA 9.3 Diák/Hobby NYÁK Tervezővel - 1 gépes

Ár:
39.403 Ft (31.026 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DIS-00004
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Tina -Elektronikai tervező-, oktató- és mérőrendszer

Leírás és Paraméterek

Tina - Elektronikai tervező-, oktató- és mérőrendszer

A TINA legújabb változatában áramkör szimuláció és virtuális műszerek segítségével a teljes elektronikai tervezési, fejlesztési folyamat: analóg és digitális elektronikus áramkörök felrajzolása, szimulációja, nyomtatott áramköri tervének elkészítése (NYÁK tervezés) és a megépített prototípus bemérése is megvalósítható, egységes integrált környezetben. A szimulációs eredmények fejlett diagrammokon vagy virtuális műszereken ábrázolhatók. A TINALab II többfunkciós PC alapú mérőműszer csatlakoztatása esetén, a TINA virtuális műszereivel a megépített áramkörök bemérése, illetve a számított és mért eredmények összehasonlítása is lehetséges, rendkívüli hatékonyságot biztosítva az elektronikai tervezésben és oktatásban egyaránt

Az áramkörök kapcsolási rajzának bevitelére grafikus szerkesztő áll rendelkezésre. Lehetőség van kész áramkörök generálására is a beépített passzív és aktív szűrőtervezési és logikai tervezési funkciók segítségével. A program Spice felülete lehetővé teszi az ipari szabvány Spice formátumú áramköri fájlok beolvasását, szerkesztését. A gyártói könyvtár bővítését külön könyvtárkezelő segíti, elősegítve a gyártók által kiadott CD-ken található illetve az Internetről letöltött modellek egységes beillesztését. A TINA mikrokontrollereket (PIC, AVR, 8051) tartalmazó áramkörök interaktív szimulációját is lehetővé teszi, a programozható eszközökben futó kód akár lépésenkénti követésével.

Az integrált nyomtatott áramkör (NYÁK) tervező segítségével a kapcsolási rajzzal megadott elektronikus áramkör egy vagy többrétegű nyomtatott áramköri terve akár egyetlen kattintással előállítható. Ez azért lehetséges, mert a TINA valamennyi alkatrészénél már be van állítva egy szokásos valós alkatrész lábkiosztás (footprint) amely egy táblázatban megtekinthető, és ha szükséges megváltoztatható. A program különleges szolgáltatása, hogy a valós alkatrészek 3D képe már a kapcsolási rajzon előzetesen megjeleníthető. A TINA integrált NYÁK tervezője minden fontos tulajdonsággal rendelkezik, amely a korszerű gépi tervezéshez szükséges: automatikus alkatrész elhelyezés (autoplacement), automatikus huzalozás (autorouting), interaktív 'follow me' huzalozás, SMD, hőcsapda (thermal relief), változtatások átvitele mindkét irányban a kapcsolási rajz és a NYÁK terv között (forward & back-annotation), Gerber fájl készítés és még sok más funkció. Lehetőség van áramkörleíró lista (netlist) készítésére más NYÁK tervező programok (ORCAD, PROTEL, PCAD, REDAC) számára.

A programban aláramkörök is létrehozhatók, amelyek tartalma akár újabb kapcsolási rajz vagy Spice netlista lehet. Az aláramkörök szimbolikus jelölésére akár egy automatikusan létrehozott 'fekete dobozt' rendelhetünk, akár pedig saját szimbólumot definiálhatunk a programhoz tartozó szimbólumszerkesztővel. További újdonság a gyártói (Analog Devices, Texas Instruments, Motorolla stb.) IC modelleket tartalmazó alkatrészkönyvtár. A több mint ezer modellt tartalmazó könyvtár minden eleme egy Spice modellt tartalmazó aláramkör, amely a programból megtekinthető és szükség esetén módosítható. A gyártói könyvtár bővítését külön könyvtárkezelő segíti, amely egyszerűvé teszi a gyártók által kiadott lemezeken, CD-ken található illetve az internetről letöltött modellek egységes beillesztését. Bár az új Spice interfész szinte korlátlan lehetőségeket ad a felhasználónak a könyvtárbővítésre, számos új komponenssel bővült a standard TINA elemkönyvtár: nemlineáris magmodell, nemlineáris tekercs és transzformátor, relé, komparátor és még sok más komponens került beépítésre.

Diszkrét félvezetők (diódák, bipoláris tranzisztorok, MOS eszközök) katalógusparamétereinek meghatározására is lehetőség van. A paraméterillesztő program segítségével a katalógusban szereplő mérési adatok és egyéb specifikációkból kiszámíthatók a TINA Spice modelljeinek paraméterei.
A TINA oktatási célokra is jól használható. Része olyan eszköz is, amellyel tesztelhető a diákok tudása, nyomon követhető a fejlődésük, és bemutathatók vele a hibakeresési módszerek. A választható hardverelemekkel valódi áramkörök tesztelésére is használható, így összehasonlíthatjuk a mért eredményeket a szimulációs eredményekkel. Az oktatók számára nagy jelentőséggel bír, hogy a csomag tartalmazza az oktatóanyagok elkészítéséhez szükséges összes eszközt.

A TINA egy beépített szövegszerkesztőt is tartalmaz, hogy szövegeket és képleteket adhassunk meg a kapcsolási rajzokhoz, számításokhoz és mérésekhez, vagy feladatokat készítő tanárok számára.
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény középiskola
Licenc 1 gépes, diák
Tantárgy elektrotechnika, fizika

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő