Termékek Menü

iDoctum - Matematika I. - Síkgeometriai transzformáció (CD)

Ár:
29.900 Ft (23.543 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BD-00023
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Síkgeometriai transzformációk: szimmetriák, tengelyes tükrözés, sokszögek

Leírás és Paraméterek

A geometriai transzformációk tanításának ez a fejezete különösen igényes szemléltetést és sok tanulói manipulációt kíván. Ebben nyújt segítséget ez az interaktív tananyag.
A bennünket körülvevő természetes és mesterséges környezet változatos formavilága, a természet és az ember díszítőművészete, motívumkincsének páratlanul gazdag tárháza képezi a téma feldolgozásának alapját. A képek kiválasztásánál egyik fő szempont volt, hogy az illusztrációk főként hazánk értékeit mutassák be (Iparművészeti Múzeum, halasi csipke, kékfestő ...), ezzel is segítve Magyarország kulturális értékeinek jobb megismerését.

Az interaktív tananyagban olyan fogalmakat, összefüggéseket dolgoztak fel a szerzők, amelyek képileg jól megragadhatók. A megjelenített képek szépek, pontosak, a tanárnak nem kell külön bonyolult ábrákat rajzolnia, rövidebb idő alatt, kényelmesebb felkészüléssel hatékonyabban taníthat. További előnye az interaktivitás, amelynek segítségével egyszerűbbé válik egy-egy matematikai kapcsolat felfedeztetése, egy-egy folyamat nyomon követése.
Tartalmaz a tananyag interaktív játékokat, kinyomtatható tanulói feladatlapokat és részletes tanári módszertani útmutatót.

Síkgeometriai transzformációk

Témakörök:
 • Szimmetriák a természetben, az épített környezetben és a művészetben:
  A természet és az épített környezet különböző szimmetriáit ismerhetjük föl egy interaktív kijelöléses ,,játék' keretében. Megfigyelhetjük az arc szimmetriai szabálytalanságát. A végén tangram játékkal kapcsolódhatunk ki.
 • Minták szimmetriái. Sorminták, terülőminták elemzése, készítése mozgatással
 • Parkettaminták szimmetriái. Parkettaminták elemzése, készítése mozgatással
 • Mozgás megadása zászlópárral
 • Szabályjáték pontokkal
 • A tengelyes tükrözés tulajdonságai
 • Síkbeli alakzatok tengelyes szimmetriái
 • Alakzatok együttesének tengelyes szimmetriái
 • Tengelyesen tükrös négyszögek
 • Tengelyesen tükrös sokszögek, szabályos sokszögek


Kiegészítés az I-Doctum tananyagok használatához:
 • Nem a taneszközre, hanem az órára kell figyelni
 • A tananyag olyan pedagógusoknak íródott, akik rövid órai előkészületek mellett kívánnak hatékony, érthető és látványos órát tartani. Az i-Doctummal a hagyományos taneszközök szerepe csökken, hiszen térképeket, mikroszkópokat, filmeket, kísérleti eszközöket helyettesít. Ez nagy előny, ha az iskola nem rendelkezik kellő mennyiségű eszközzel, vagy a pedagógusnak nincsen már ideje az óra megkezdése előtt az eszközök összeállításához, előkészítéséhez.
 • Az i-Doctum megalkotása során minden szerzőnk és fejlesztőnk szem előtt tartotta, hogy az anyagot minimális számítógépes ismerettel rendelkező pedagógusok is biztos kézzel tudják használni. A programcsomag úgy segíti az előadói munkát, hogy nem pótolja magát a tanárt. A pedagógusnak ezentúl nem az eszköz működésére, hanem az órára, az előadásra és a diákjaira kell figyelnie.
 • Az előadó és az óra sikerét növeli a fentieken kívül a bal- és jobbkezes menü, súgók, használati utasítások és kiegészítő képanyag is.
 • A tananyag leköti a diákok figyelmét
 • Az i-Doctum tele van olyan látványelemekkel, melyek akár egy videó játékban is megállnák a helyüket. Az újszerűség, az egységes esztétikus megjelenés megkívánta, hogy olyan 3D elemeket, 3D animációkat, ábrákat beépítsünk az anyagba, melyek eddig az iskolákon kívül maradtak. Fontos eleme a játékosság, de emellett a tanulás is. A diákok észrevétlenül tanulnak, miközben a színes, egyértelmű ábrákat vizsgálják és a pedagógus előadását hallgatják.
 • Számonkérés segítséggel vagy anélkül
 • Az anyag nagy része játékos feladatokat, képeket, videókat, ábrákat, tesztlapokat tartalmaz. Mivel a tananyag nem tankönyvekre épül, teret hagy a pedagógusi szabadságnak, és nem tartalmaz tankönyvnyi írásos adatot, hanem csak megnevezéseket, esetleg a definíciókat - melyek egy része elrejthető, ezért jól használható számonkérésnél, vagy ismétléskor.
 • Nincs szükség drága szoftverre
 • Az i-Doctum tananyag teljes egészében ,,Flash-alapú', vagyis az operációs rendszeren kívül nincs szükség más szoftverre. Sőt, még telepíteni sem kell. A CD-t csak a meghajtóba kell tennie, és a pedagógus máris elkezdhet tanítani.

Minimális hardver konfiguráció:
1 GHz processzor
512 GB RAM
128 MB-os VGA kártya
32× CD olvasó
Interaktív tábla a szükséges tartozékaival
Szükséges operációs rendszer:
Windows XP (windows ME / 2000 / XP / Vista)

Tisztelt felhasználóink, tájékoztatjuk Önöket, hogy az I Doctum CD-k olvasófelületén található karcolásnem sérülés, hanem a gyártás folyamán ráhelyezett másolásvédelem!
Házhozszállítás 5-10 nap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Balázs-Diák Kft
Licenc 1 gépes
Tantárgy matematika

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!