Termékek Menü

CABRI II Plus - matematikai és geometriai oktató (CD)

Ár:
181.610 Ft (143.000 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ITE-002
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Új dimenziókat nyit a hagyományos papír, ceruza, vonalzó és körzővel szemben. A program széleskörű felhasználást biztosít a könnyű és gyors kezelhetőség mellett, mind a tanároknak, mind a diákoknak az általános iskolától az egyetemig.

Leírás és Paraméterek

CABRI II Plus a síkban

  • Matematikai törvényszerűségek és összefüggések könnyen és gyorsan szemléltethetők
  • Az elemek elnevezhetők, dinamikusan mozgathatók
  • Az alakzat egy pontjának mozgatásával a többi paraméter is változik
  • A függvények, grafikonok, ábrák képe a numerikus adatokkal együtt változik
  • A szerkesztési lépések rögzíthetők, visszakereshetők, kinyomtathatók, a szerkesztés menete visszajátszható
  • Síkbeli alakzatok koordinátái és egyenletei meghatározhatók

A Cabri(R) II Plus alapvetően geometriai rajzoló- és szerkesztőprogram, ugyanakkor a síkbeli alakzatok, szerkesztések, geometriai tételek megismerése mellett lehetőséget nyújt a matematika számos más ágának világában való elmélyülésre, sőt a grafikai alkalmazások terén is kalandozásra invitál.

Fő jellegzetessége, hogy a szerkesztés nem statikus ábrát hoz létre, hanem a felvett bázispontok mozgathatósága által a többi paraméter is az összefüggéseknek megfelelően változik, így a törvényszerűségek érvényessége látványosan nyomon követhető. A dinamikus szerkesztésnek köszönhetően a tanulók könnyen megfigyelhetik az objektumok egymásra épülését, a struktúrák kialakulását, szerkezetét. Ezáltal a Cabri(R) II Plus kiváló eszköz a geometriai szemlélet formálására, a problémamegoldó készség, az összefüggésekben való gondolkodás képességének fejlesztésére.

A szerkesztések során az egyes lépések rögzíthetők, visszakereshetők, kinyomtathatók, ily módon a diákok munkája nyomon követhető. A szerkesztés menete visszajátszható. A feladatokhoz szabadon választott képek kapcsolhatók, melyek aktualizálódnak a diagramok megváltoztatása során.
Házhozszállítás 2-3 hét
Intézmény általános iskola, középiskola
Licenc 10 gépes
Tantárgy matematika

Megjegyzés

1 gépes és korlátlan licenc is rendelhető

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!