Termékek Menü

iDoctum - Fizika I. - Mechanika (CD)

Ár:
29.900 Ft (23.543 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BD-00004
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Minden ami mozgás...

Leírás és Paraméterek

A fizika oktatásban sok nehézséget okoz, hogy az iskolák szertárai nem megfelelően vannak ellátva kísérleti eszközökkel, sokszor nem is marad idő arra, hogy azokat előkészítsék és bemutassák. Az interaktív tananyag segítségével költségtakarékosan bemutathatók a kísérletek, azonos esélyeket adva azoknak az iskoláknak, akik hátrányosabb helyzetben vannak és kevesebb eszköz áll rendelkezésükre a tanításhoz. Használata egyszerű, nem igényel előkészületeket, és a kísérlet bármennyiszer bemutatható. Az eszközökkel ellentétben nem romlik, és nem törik el, hiszen interaktív módon a számítógép segítségével mutatja be a kísérleteket.
Például az egyenes vonalú egyenletes mozgás bemutatásakor egy egyenes sínen 1 sebességgel mozgó kiskocsi út/idő összefüggéseit mérhetjük, majd két eltérő sebességű kiskocsi mozgását, mozgásparamétereit mérhetjük és hasonlíthatjuk össze. Lehetőség van a sebesség beállítására, és különböző mérések elvégzésére. A körmozgás bemutatásakor egy test mozgása figyelhető meg, beállítható a kör sugara, a sebesség, mozgásirány, mérhető a keringési idő és a fordulatszám.

Támakörök:
 • Egyenes vonalú, egyenletes mozgás:
  Egy egyenes sínen 1 sebességgel mozgó kiskocsi út/idő összefüggéseit mérhetjük, majd két eltérő sebességű kiskocsi mozgását, mozgásparamétereit mérhetjük és hasonlíthatjuk össze. Lehetőség van a sebesség beállítására, út/idő, idő/út mérés választására.
 • Egyenletesen változó mozgás:
  Lejtőn leguruló golyók gyorsuló mozgását figyelhetjük meg, kis ütközőket tudunk a pályán elhelyezni, amelyek csengetnek, amikor a golyó odaér, így szemléltethető a négyzetes úttörvény. A lejtő szöge is állítható.
 • Egyenletes körmozgás:
  A körmozgást végző test mozgása figyelhető meg, beállítható sugár, sebesség, mozgásirány, mérhető a keringési idő és a fordulatszám.
 • Vonatkoztatási rendszer
 • Mozgások összetétele
 • Rezgőmozgás 2db
 • Hullámmozgás 2db
 • Hőmozgás

Kiegészítés az I-Doctum tananyagok használatához:
 • Nem a taneszközre, hanem az órára kell figyelni
 • A tananyag olyan pedagógusoknak íródott, akik rövid órai előkészületek mellett kívánnak hatékony, érthető és látványos órát tartani. Az i-Doctummal a hagyományos taneszközök szerepe csökken, hiszen térképeket, mikroszkópokat, filmeket, kísérleti eszközöket helyettesít. Ez nagy előny, ha az iskola nem rendelkezik kellő mennyiségű eszközzel, vagy a pedagógusnak nincsen már ideje az óra megkezdése előtt az eszközök összeállításához, előkészítéséhez.
 • Az i-Doctum megalkotása során minden szerzőnk és fejlesztőnk szem előtt tartotta, hogy az anyagot minimális számítógépes ismerettel rendelkező pedagógusok is biztos kézzel tudják használni. A programcsomag úgy segíti az előadói munkát, hogy nem pótolja magát a tanárt. A pedagógusnak ezentúl nem az eszköz működésére, hanem az órára, az előadásra és a diákjaira kell figyelnie.
 • Az előadó és az óra sikerét növeli a fentieken kívül a bal- és jobbkezes menü, súgók, használati utasítások és kiegészítő képanyag is.
 • A tananyag leköti a diákok figyelmét
 • Az i-Doctum tele van olyan látványelemekkel, melyek akár egy videó játékban is megállnák a helyüket. Az újszerűség, az egységes esztétikus megjelenés megkívánta, hogy olyan 3D elemeket, 3D animációkat, ábrákat beépítsünk az anyagba, melyek eddig az iskolákon kívül maradtak. Fontos eleme a játékosság, de emellett a tanulás is. A diákok észrevétlenül tanulnak, miközben a színes, egyértelmű ábrákat vizsgálják és a pedagógus előadását hallgatják.
 • Számonkérés segítséggel vagy anélkül
 • Az anyag nagy része játékos feladatokat, képeket, videókat, ábrákat, tesztlapokat tartalmaz. Mivel a tananyag nem tankönyvekre épül, teret hagy a pedagógusi szabadságnak, és nem tartalmaz tankönyvnyi írásos adatot, hanem csak megnevezéseket, esetleg a definíciókat - melyek egy része elrejthető, ezért jól használható számonkérésnél, vagy ismétléskor.
 • Nincs szükség drága szoftverre
 • Az i-Doctum tananyag teljes egészében ,,Flash-alapú', vagyis az operációs rendszeren kívül nincs szükség más szoftverre. Sőt, még telepíteni sem kell. A CD-t csak a meghajtóba kell tennie, és a pedagógus máris elkezdhet tanítani.

Minimális hardver konfiguráció:
1 GHz processzor
512 GB RAM
128 MB-os VGA kártya
32× CD olvasó
Interaktív tábla a szükséges tartozékaival
Szükséges operációs rendszer:
Windows XP (windows ME / 2000 / XP / Vista)

Tisztelt felhasználóink, tájékoztatjuk Önöket, hogy az I Doctum CD-k olvasófelületén található karcolásnem sérülés, hanem a gyártás folyamán ráhelyezett másolásvédelem!
Házhozszállítás 5-10 nap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Balázs-Diák Kft
Licenc 1 gépes
Tantárgy fizika

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!