Termékek Menü

Speciális SNI térképcsomag

Ár:
33.765 Ft (26.587 Ft + ÁFA)
Cikkszám: CT-00005
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Speciális földrajzi atlasz gyengén látók és sajátos nevelési igényű tanulók számára készült atlasz élénk, kontrasztos színekkel, nagy betűkkel; filmek: Hegységek és képződési folyamatuk, Folyók - a Föld tájainak formálói

Leírás és Paraméterek

  • Speciális térkép
  • Hegységek és képződési folyamatuk (DVD)
  • Folyók - a Föld tájainak formálói (DVD)


1. Speciális térkép

A Speciális földrajzi atlasz gyengén látók és sajátos nevelési igényű tanulók számára készült. Magyarországon egyedülálló atlasz.
Alkalmas a gyengénlátó diákok integrációs oktatására is.

Készült a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Szakmai felügyeletével, valamint speciális intézmények, gyógypedagógusok és gyengénlátó diákok együttműködésével.

Élénk, kontrasztos színek, nagyméretű betűk, A/3-as méret.
Domborzati, közigazgatási, tematikus térképek 56 oldalon.

jó szívvel ajánljuk mindazoknak, akiknek egy ilyen atlaszra szüksége lehet.
Ezen különleges ajándék nagy örömet okoz minden gyereknek.

2. Hegységek és képződési folyamatuk

A filmből megtudhatjuk, hogyan keletkeznek a hegységek, és mi okozza a lepusztulásukat. Betekintést nyerhetünk azokba a tektonikai folyamatokba, amelyek a vulkáni tevékenységet, a kőzetek gyűrődését és vetődését, valamint a földrengéseket okozzák. A vulkánok többféle alakot vehetnek fel. Ismereteket szerezhetünk a vulkánok változatos alakjáról és összetételéről; láthatunk vulkánokat működés közben és megfigyelhetjük a kitörések következményeit.

A film bemutatja a lávát kibocsájtó vulkánok felépítését, valamint az intruzív magmatevékenység által létrehozott sokféle plutont is. A film taglalja azt is, hogyan képződnek a különböző föld alatt megszilárdult magmalerakódások, amelyek a felszínre kerülnek, amikor az erózió lepusztítja a felszíni kőzetrétegeket.


3. Folyók - a Föld tájainak formálói

A nézők megismerhetik a folyóvizek osztályozási módjait, csakúgy, mint a fontos fluviális folyamatokat, tehát az eróziót, valamint a talaj, a kőzet és az ásványok szállítását. Tanulmányozhatjuk az eróziós és hordalékszállító folyamatok következményeit- megfigyelhetjük, hogyan épít a folyó hordaléka övzátonyokat, természetes gátakat és deltákat. Áttekintést kaphatunk arról, hogyan hat a folyómeder gradiense a folyó sebességére a vízben található üledék mennyiségére, valamint a folyó környezetére. Megtanulhatjuk, hogyan képződnek a vízesések és miképpen hat rájuk a visszarágódás ereje. Látni fogjuk, hogy hosszabb időszakok elteltével a folyók dinamikája is változik, méghozzá a tengerszint növekedése, vagy csökkenése által.

Ezek a változások végbemehetnek földtörténeti léptékű időintervallumokban, mint például a Grand Canyon keletkezése esetében, vagy pár óra alatt, mint egy nagy árvízkor. A folyók mindkét esetben állandóan változó világunk építészének szerepét játszák.
Csomag tartalma atlasz, 2 DVD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Cartographia Kft, Digitális Tananyag Kft
Licenc 1 gépes
Tantárgy földrajz
Speciális térkép
Hegységek és képződési folyamatuk
Folyók - a Föld tájainak formálói

Megjegyzés

Speciális térkép Hegységek és képződési folyamatuk Folyók - a Föld tájainak formálói

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő