Termékek Menü
0

Négyen egyedül (DVD)

Négyen egyedül (DVD) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
25.974 Ft (20.452 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DT-00181
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Filmünk a drog-, az alkoholfogyasztás, és az ember ebből származó felelősségét boncolgatja.

Leírás és Paraméterek

Hazánkban egyre gyakoribb a fiatalkori alkoholizmus, és mostanában gyakran hallani a médiákban a diszkóbalesetek számának növekedéséről. Évente több mint 200 diszkóbaleset történik Magyarországon. Minden hétvégére esik 4 baleset. Ehhez hozzájátszik a fiatalkori stressz, az iskolai teljesítési kényszer, az esetleges otthoni családi problémák. Ez idáig még nem jelent meg olyan prevenciós oktatófilm melyben ezt a témát hitelesen, képekben bemutatta volna.

A film érdekessége, hogy a forgatókönyv - alulról építkezve - kortárs fiatalok ötlete alapján készült. Nincs benne verbális kommunikáció, mégis beszédes. A film nem csak a káros hatásokra figyelmeztet, hanem alternatívákat és kiút lehetőségeket fogalmaz meg az egyén elvárásainak megfelelően. Szeretnénk a film bemutatásával a fiatalok elé hozni a drogfogyasztás valós veszélyét, következményeit. Szeretnénk gondolkodásra késztetni őket és tudatosítani bennük, hogy cselekményeiknek minden esetben következménye van, melyért nekik kell vállalniuk a felelősséget.

A film jól használható a drogmegelőzési foglalkozások során, mert képekben mutatja be az alkohol és drogfogyasztás következményeit a fiataloknak. A film alkalmas arra, hogy a csoportfoglalkozásokon való feldolgozást követően növelje a résztvevők érzékenységét a drogproblémára, fejlessze problémamegoldó képességüket. A foglalkozásokon lehetőség nyílik a történet részleteinek elemzésére, kockázatok feltárására, következmények részletes megbeszélésére. Lehetőség van továbbá arra is, hogy a résztvevők alternatív megoldásokat dolgozzanak ki a helyzet helyes megoldására. A film jól kapcsolódik a kompetencia alapú oktatási programokhoz!

Az utóbbi években egy nyitás indult a szülők és a családok felé a drogprevencióban. A film nyújtotta élmény tartósabb hatású, mint a verbális ismeretközlés. Képei által a fiatal mélyebb benyomást szerez, melyet megoszthat társaival, barátaival, szüleivel is.

Az oktatófilmet a KAB-FE-10 pályázathoz is ajánljuk.
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Digitális Tananyag Kft
Licenc 1 gépes
Pályázat KAB-IPP-09
Tantárgy egészségnevelés, osztályfőnöki óra

Megjegyzés

Az oktatófilmet a KAB-FE-10 pályázathoz ajánljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő