Termékek Menü
0

Miért (DVD)

Miért (DVD) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
25.974 Ft (20.452 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DT-00209
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály megbízásából készült film a tanár-diák, a diák-diák, és a tanár-szülő közti konfliktushelyzetekkel, az iskolai erőszakkal foglalkozik.

Leírás és Paraméterek

Az oktatási intézményekben történő szól legújabb filmünk. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály megbízásából készülő film a tanár-diák, a diák-diák, és a tanár-szülő közti konfliktushelyzettel foglalkozik.
A film nagy segítséget jelenthet a témát a fiatalokkal feldolgozó pedagógusok számára. Reméljük, hogy a nevelők a beszélgetések során ugyancsak sikerrel tudják majd alkalmazni ezt az újabb prevenciós médiaterméket is az oktatás és a bűnmegelőzés területén.

Szakmai ajánlás a ,,Miért' című bűnmegelőzési oktatófilmhez:

Sajnos egyre magasabb az iskolában előforduló erőszakos cselekmények száma. Gyermekeink a konfliktusok megoldási módjaként szinte csak az erőszakot ismerik. Leggyakrabban a szülő sem híve a békés megoldásoknak, hanem gyermekét az 'üss vissza, mutasd meg neki' szellemben neveli. A felháborodás, megtorlás mellett a kérdezés, érdeklődés, a történtek teljes ismerete háttérbe szorul. A szülő példájával, viselkedésével nevel. A szavak másodrendűek,a mintaadás a viselkedésben rejlik. Jellemző a gyors ítélethirdetés és megtorlás. Gyakran a tehetetlen düh, a sarokba szorítottság érzése, ami motivál és ilyenkor mint a ketrecbe zárt, felbőszült vad, vicsorgunk, támadunk. Az iskola gyakorta színhelye ezeknek a harcoknak. Megjelenik itt a konfliktusok széles palettája: tanár diák, diákok egymás között és a szülő tanár viszonylatában. sokszor kell a görbe tükör, hogy felismerjük, a békességért nekünk, a közösség tagjainak kell tennünk.
A Forrás Alapítvány egyedülálló módon mutatja be kiváló filmes eszközökkel a problémát. Jelenetein keresztül megszólít. Tálcán kínálja a lehetőséget, hogy beszéljünk róla. Akár osztályfőnöki órán, akár egy prevenciós beszélgetésen tanárok vagy egyéb szakemberek vezetésével egyben vagy részleteiben is feldolgozható a történet.

Fekete Rita r. alezredes
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály

Az iskolai illetve családi agresszió az elmúlt időszakban került a közvélemény érdeklődésének középpontjába, bár jelenség bizonyosan nem új keletű. A nemzetközi tapasztalatok szerint az agresszió visszaszorításának a széleskörű közösségi együttműködések kialakítása, konfliktuskezelési és alternatív vitarendezés technikák bevezetése a legeredményesebb formája. Ehhez - első lépésként - valamennyi érintett felet (fiatalok, szülők, pedagógusok, közösségek) be kell vonni a szemléletformálásba, érdekelté kell tenni a változásokban. Az iskolai agresszió nem egy okra vezethető vissza, hanem sok összetevőjű: nevelési nehézségek, rendezetlen családi problémák; az érintettek temperamentuma, hibás konfliktuskezelési gyakorlata; nem megfelelő iskolai légkör; széteső közösségek, normarendszerek - hogy csak néhányat említsünk - húzódnak meg a háttérben. A szakemberek szerint fontos, hogy egészen korán, már kisgyermekkorban kezdjünk el cselekedni, hiszen a problémák nem csak a középfokú oktatás idején keletkeznek, csupán ebben az időszakban észlelhetők nagy számban. Mindenkinek szerepet kell tehát vállalni az erőszak visszaszorításában: kiállni a bántalmazott mellett; egyértelművé kell tenni, hogy milyen szabályok és szankciók vonatkoznak a bántalmazásra; lehetőséget teremteni az elkövetőnek tettének jóvátételére (ezzel nagymértékben csökkenthető a bűnismétlés); törekedni alternatív vitarendezések megtanítására és alkalmazására; idejében segítő szakembereket bevonni a probléma kezelése érdekében.

Az említett szemléletformáló, problémára érzékenyítő beszélgetésekhez, foglalkozásokhoz felvezetőként, vitaindítóként ajánlom a Forrás Alapítvány hiánypótló tematikus kisfilmjeit.

Máté Zsoltszakmai vezető, addiktológiai konzultáns
INDIT Közalapítvány Integrált Drogterápiás Intézet

Az oktatófilmet a KAB-FE-10 pályázathoz is ajánljuk.
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény középiskola
Licenc 1 gépes
Tantárgy osztályfőnöki óra

Megjegyzés

Az oktatófilmet a KAB-FE-10 pályázathoz ajánljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő