Termékek Menü

Magyarország, Európa és bolygónk földrajza csomag

Ár:
131.064 Ft (103.200 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ST-00016
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A digitális tananyag segítséget nyújt országunk, Európa és bolygónk természet-és társadalomföldrajzának megismerésében.

Leírás és Paraméterek

1. Magyarország földrajza

A digitális tananyag segítséget nyújt Országunk megismerésében. Megtalálható rajta a Kárpát medence domborzata, vízrajza, úthálózata éppúgy, ahogy Magyarország nagytájai (tájbeosztás, domborzat, vízrajz, éghajlat, földszerkezet, talajtípusok, mezőgazdaság), Magyarország ipara (megyék, régiók, településszerkezet, iparágak, infrastruktúra), műholdfelvételek, Budapest és agglomerációja (zónák és kerületek, határok, úthálózat, települések). Nyomtatható kontúrtérképek (nagy tájak, tájegységek, megyék, régiók, hegyvonulatok, vízrajz, települések) is segítik a tanári munkát.

2. Európa földrajza

A digitális tananyag segítséget nyújt,az Európa természet-és társadalomföldrajzának megismerésében. Európa határainak, vízrajzának, domborzatának, hegységrendszereinek, tájainak, éghajlatának, természetes növénytakarójának és mezőgazdaságának oktatását segítő interaktív térképeket tartalmaz a CD.
A felhasználó egy egyszerű bejelöléssel határozhatja meg, hogy milyen konkrét információk jelenjenek meg az alaptérképen. Társadalomföldrajz témakörben Európa országait, nyelvhasználatát, népsűrűségét, közlekedését, bányászatát, iparát, energiatermelését és az Európai Uniót bemutató interaktív térképek találhatók a CD-n.

3. Bolygónk (Föld) földrajza

A digitális tananyag segítséget nyújt,a Földgolyónk természet-és társadalomföldrajzának megismerésében. A bolygónk földrajzát bemutató CD-n természetföldrajz témakörben a felhasználó maga választhatja ki az interaktív alaptérképet és a konkrét adatokat, amik megjelenítésre kerülnek rajta.
Az alaptérképek a Föld domborzatát, szerkezeti morfológiáját, talajtípusait, az évi középhőmérsékleteket, évi csapadékmennyiségeket, földrajzi övezetességet és éghajlatot, a természetes növényzetet és a környezeti veszélyeket mutatják be. Társadalomföldrajz témakörben a választható alaptérképek a Föld országai, népsűrűsége, nyelvek, vallások, gazdasági fejlettség, szövetségi rendszerek, közlekedés, kommunikáció. A teljes tematikus térkép az adatok területi színezésének egyenkénti megjelenítésével is kialakítható.

Ezt az egyszerűen kezelhető, különösebb számítástechnikai ismeretet nem igénylő CD-sorozatot azért fejlesztettük ki, hogy lehetővé tegyük minden pedagógus számára tantárgyának magas szintű és a korszerű technikai lehetőségeket kihasználó szemléltetését. Egyaránt használható interaktív táblával, projektorral vagy iskolai számítógépes hálózaton (segédprogrammal).

Csomag tartalma 3 CD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Stiefel
Licenc 3 gépes
Tantárgy földrajz
Magyarország földrajza
Európa Földrajza
Bolygónk földrajza

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!