Termékek Menü

Magyar Opera csomag

Ár:
16.764 Ft (13.200 Ft + ÁFA)
Cikkszám: AH-00001
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A magyar operajátszás történetének teljes körű áttekintése; Örömteli zenei utazás a középkori Európa zenei tájain, és Mátyás király palotájában; Astor Piazzolla zenéiből összeállított audio-multimédia CD, melyet tangó ihletésű egyedi koreográfiák színesít

Leírás és Paraméterek

A CD-ROM lehetőséget ad a magyar operajátszás történetének teljes körű áttekintésére a színes hangi, képi és szöveges megjelenítésen kívül dokumentációs értékkel. A kiadvány célja, hogy nemzeti örökségünk e világviszonylatban kiemelkedő kulturális értékét méltó módon mutassa be. A CD-ROM magában foglalja a magyar operajátszás történetének bemutatását három évszázadra visszamenőleg, a múltbeli és jelenlegi magyar operajátszó helyeket, a teljes repertoárt, ami Magyarországon valaha megszólalt, az összes magyar operaművet, valamint az operajátszás korábbi és jelenlegi alakjainak, művészeinek bemutatását. A CD-t egy adatbázis szolgálja ki, mely közel 800 opera ill. balett összes magyarországi bemutatójának ill. felújításának adatait tartalmazza, kb. 3000 személyes arcképcsarnok mutatja be az operajátszásban résztvevő személyiségeket, művészeket, vendégeket. Az adatbázis segítségével különböző szempontok alapján lehet válogatni, keresni, mindezt a témához illő grafikai környezetben, melyet 1150 fotó, 25 videó-bejátszás (összesen 30 percben) és 55 zenei illusztráció (összesen 120 percben) színesít.


Palotai Muzsika

Örömteli zenei utazásban lehet része a hallgatónak, aki vállalkozik a kalandra, hogy bebarangolja velünk a középkori Európa zenei tájait. A jellegzetes reneszánsz hangulattal Mátyás király korát szeretnénk felidézni. Mátyás híres volt pompás lakomáiról, ahol nemcsak a test örömeinek hódoltak, de a lélek harmóniáját is ápolták. Így a zene, a tánc, a versek, históriás énekek nem maradhattak el a mulatságokon.

A korabeli hangszerek felvonultatása mellett vokális zene is megszólaltatásra kerül különböző nyelveken. A CD-n változatos színek, karakterek jelennek meg a pattogós, lüktető ritmusoktól a lágy, dallamos motívumokig.

A CD zenei anyaga:
 • 1. Magyar táncok a XVI. sz-ból
 • 2. Szegedi Gergely deák: Micsodás az fesvény ember (XVI. sz.)
 • 3. Passomezzo d'italye (Löweni táncoskönyv)
 • 4. Praetorius: Philov (a Terpsichore című gyűjteményből)
 • 5. Gaillarde (Löweni táncoskönyv)
 • 6. Saltarello
 • 7. Schiarazula Marazula
 • 8. Praetorius: La Canarie (a Terpsichore című gyűjteményből)
 • 9. Praetorius: Courante (a Terpsichore című gyűjteményből)
 • 10. Branle du petit homme (Antwerpeni Táncoskönyv)
 • 11. Tsou een meisken gaen om mijn (XVI. sz.)
 • 12. La Quinte Estampie Real
 • 13. Quatre Estampie Royale
 • 14. La Septime Estampie Real
 • 15. Zergekürt szóló
 • 16. Lamento di tristano
 • 17. Carmina Burana (XIII. sz.)
 • 18. Kétfurulyás szóló
Műsoridő: 50'30''

A CD előadói az Art's Harmony Ensemble tagjai:

Molnár Péter, furulyák, görbekürt, zurna, töröksíp
Molnár Balázs, furulyák
Bartha Anna, viola da gamba, rebek
Gombos Imola, viola da gamba
Hercegh László, koboz, ütőhangszerek
Buda Ádám, énekmondó


Évszakok Buenos Airesben

A zenekar új lemeze az Astor Piazzolla zenéiből összeállított audio-multimédia CD, melyet tangó ihletésű egyedi koreográfiák színesítenek. A keret Vivaldi: A négy évszak című versenyműve, mely Piazzollát is megihlette. Piazzolla műveit a Tél utolsó vonulata és a Tavasz kezdete fogja közre, utalva az idő végtelenségére, folyamatosságára, az emberi érzések váltakozásának állandóságára. Zene és tánc egymás hatását erősítve fejezi ki a négy évszak jellemző hangulatait, a természet és az emberi lélek összefüggéseit, minden formán és kereten átütő erejét. Megjelenik a tavasz vidámsága, naivitása éppúgy, mint szenvedélyes kapcsolatok ábrázolása kötődésekkel, féltékenységgel, megcsalatással. Fergeteges lendület, komor és szikrázó hangulat, gyengédség és erőszak, lágyság és vadság váltja egymást.

Az azonos című előadás zenei anyaga az előadás fotóival, valamint 3 szám tánccal videó felvételről, audio cd-n és multimádiás gépben egyaránt lejátszható.

Audio lejátszóban az 1. track-et átugorva lehet a zenéket hallgatni.

Bartha Katalin - hegedű
Szokolai Zoltán - harmonika
Lázár György - billentyűs hangszerek
Nagy Ottó - cselló
Császár Péter - bőgő

Hangszerelte: Eero Kesti és Komlósi Zsuzsa
Budai László és Bánhídi Petra - koreográfia és tánc

Művészeti vezető: Bartha Katalin
Csomag tartalma 3 CD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény középiskola
Licenc 1 gépes
Tantárgy ének-zene
A Magyar Opera
Palotai Muzsika
Évszakok Buenos Airesben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő