Termékek Menü

Magyar nyelvtan gyakorló csomag

Ár:
116.935 Ft (92.075 Ft + ÁFA)
Cikkszám: MC-00008
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Oktató CD-k, amelyek használhatóak az iskolai oktatásban interaktív táblán, számítógépteremben, vagy otthoni számítógépes tanuláshoz, olvasés, helyesírás, nyelvtan gyakorlásához 1-8. osztályig.

Leírás és Paraméterek

1. Olvasás oktató, gyakorló 1. osztályosoknak

A programnak kerettörténete van: A helyesen megválaszolt feladatokért pontok járnak, bizonyos számú pontokért pedig kulcsok. A kulcsokkal a mókus ki tudja nyitni a tisztáson levő ládákat, amelyek közül az egyikben meg kell találnia az elrejtett aranydiót. Az aranydió helye alkalmanként változik.A program az 1. osztályos olvasás-tanulás tematikáját dolgozza fel változatos feladatok formájában. A program menüjében a tananyaghoz kapcsolódó, az órai munkához hasonló feladattípusok közül lehet választani. Lehet az összeállított feladatsorok közül választani a tanult betűk szerint, de szabadon is választhatunk a menüben szereplő valamennyi feladattípus közül. A feladattípus kiválasztásakor be lehet jelölni, hogy azt mely betűkkel akarja gyakorolni. Több feladatban ki lehet választani, hogy a szó vagy mondat szótagolva vagy egybeírva jelenjen meg, attól függően, hogy a gyermek szótagolva tanul, vagy szóképes olvasással. A szavakat, mondatokat, meséket felolvastathatjuk a programmal is. A feladatokért kapott pontszámokat a program tárolja. A program kb. 350 képet, 650 különálló szót, 150 mondatot, 20 rövid szöveget és 10 mesét tartalmaz.

Összesen 20 feladattípusból lehet választani:

Betűk gyakorlásához 7 feladattípus,
Szavak, szótagok gyakorlásához 7 feladattípus,
Mondatok gyakorlásához 3 feladattípus,
Szövegek (időre) olvasásához 3 feladattípus.
A menüt kiegészíti még egy memória játék betűkkel, vagy szavakkal és képekkel, és egy akasztófajáték mondatokkal.

2. Anyanyelv gyakorló alsósoknak

A tanuló a programmal gyakorolhatja az alsóban tanult teljes magyar nyelvtani anyagot, 36 témakörre osztva. Minden témakörhöz közel 100 szó, mondat tartozik, így összesen több mint 3500 szót és kifejezést tartalmaz a program. A témakörök a tankönyvek felosztását követik: (pl., mondatfajták, szófajok gyakorlása, főnevek, melléknevek, igék, igeidők, igemódok, névmások fajtái, számnevek, mondatrészek, mondatelemzések,...). A kiválasztott témakörökből a program 30 feladatos ciklusokban teszi fel a kérdéseket, és számolja a helyes és helytelen válaszokat. Helytelen válasz esetén lehetőség van az újrapróbálkozásra, vagy kérheti a tanuló a helyes válasz kiírását.

3. Helyesírás gyakorló 1-4. osztályosoknak

A tanuló a programmal külön - külön vagy együttesen gyakorolhatja az 1., 2., 3., 4. osztály tankönyvi helyesírási szójegyzékét tollbamondás-szerűen is, mivel a program a szavakat, kifejezéseket kimondja. Az alsós szókészlet mellett közel 400 j, ly-os szót is lehet gyakorolni. Az 1. osztály szójegyzéke 70 szó, a 2. osztály szójegyzéke 300 szó, a 3. osztály szójegyzéke 470 szó, a 4. osztály szójegyzéke 600 szó. Az 1-4. osztály szójegyzéke összesen 1440 szó, a j, ly-os szavakból 387 szót tartalmaz a program.

A kiválasztott szókészletekből 30 szavas ciklusokban teszi fel a kérdéseket a program, és számolja a helyes és helytelen válaszokat. Helytelen válasz esetén lehetőség van az újrapróbálkozásra, vagy kérheti a tanuló a helyes válasz kiírását. A programmal feladatlapok is nyomtathatók, amelyeken 30-as csoportokban kérdezi a program a szavakat (néhány betűt kihagyva), és a tanulónak kell a lapra ráírnia a szót helyesen. A helyes megoldásokat is ki lehet nyomtatni az ellenőrzés céljából.

4. Helyesírás gyakorló 10 éven felülieknek

A tanuló a programmal gyakorolhatja a teljes magyar helyesírás összes problematikus területét felölelő mintegy 5400 szót és kifejezést. A szavak 51 témakör keretében lülön - külön csoportban illetve keverve is gyakorolhatók. A szavakat és kifejezéseket a program felolvassa. A program 30 szavas ciklusokban számolja a helyes és helytelen válaszokat. Helytelen válasz esetén lehetőség van az újrapróbálkozásra, vagy kérheti a tanuló a helyes válasz kiírását. A programmal feladatlapok is nyomtathatók, amelyeken 30-as csoportokban kérdezi a program a szavakat (néhány betűt kihagyva), és a tanulónak kell a lapra ráírnia a szót helyesen. A helyes megoldásokat is ki lehet nyomtatni az ellenőrzés céljából.

5. Magyar nyelvtan feladatgyűjtemény 5-8. évfolyam számára

A tanuló a programmal gyakorolhatja az 5-8. évfolyamon tanult teljes magyar nyelvtani anyagot, 72 témakörre osztva. Minden témakörhöz közel 100 szó, kifejezés tartozik, így összesen több mint 7000 szót és kifejezést tartalmaz a program. A témakörök a tankönyvek felosztását követik: (pl., toldalékok, jelek fajtái, köznevek, tulajdonnevek, számnevek, névmások, igenevek fajtái, kiválasztásuk, igemódok, igeidők, határozószók, mondatelemzés, helyesírás, mondatrészek (alany, állítmány, tárgy, határozók, jelzők) kiválasztása, fajtáinak felismerése, összetett szavak, összetett mondatok fajtái, alá-, és mellérendelő mondatok fajtái,... stb.). A kiválasztott témakörökből a program 30 feladatos ciklusokban teszi fel a kérdéseket, és számolja a helyes és helytelen válaszokat. Helytelen válasz esetén lehetőség van az újrapróbálkozásra, vagy kérheti a tanuló a helyes válasz kiírását.

Minimális számítógép-konfiguráció: Pentium I. kompatibilis, bármely Windows változat.
 Helyigény a winchesteren min. 3 Mb, a hangfile-ok feltelepítése esetén 80 Mb.

Csomag tartalma 5 CD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola
Licenc korlátlan
Tantárgy nyelvtan
Olvasás oktató, gyakorló 1. osztályosoknak
Anyanyelv gyakorló alsósoknak
Helyesírás gyakorló 1-4. osztályosoknak
Helyesírás gyakorló 10 éven felülieknek
Magyar nyelvtan feladatgyűjtemény 5-8. évfolyam számára

Megjegyzés

1 gépes licenc is megrendelhető

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő