Termékek Menü

Magyar nyelvtan csomag

Ár:
77.910 Ft (61.346 Ft + ÁFA)
Cikkszám: MI-00072
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A HeLyes-heJtelen program: mintegy 500 szót tartalmaz...; A -val-vel gyakorlatok rövid lejáratúak és ezért használhatóak a tanórákon is.

Leírás és Paraméterek

1.HeLyes-heJtelen

A HeLyes-heJtelen program célja a j hang helyesírásának gyakoroltatása az általános iskolákban. Adatbázisa mintegy 500 szót tartalmaz és a felhasználó által szabadon bővíthető, azzal, hogy az adatbázishoz való hozzáférés jelszóval védett, annak érdekében, hogy a foglalkozásvezető tanárokon kívül más ne módosíthassa a szóállományokat.
A gyakorlatok nehézségi szintje és az egyes faladatokban szereplő szóállomány igazodik az általános iskolai korosztályokhoz: az 1. és 2. osztályosoknak, illetve a 3. és 4. osztályosoknak két gyakorlat készült (Tedd a helyére!, Egészítsd ki!), a felsősök pedig 4 gyakorlatból válogathatnak (Egészítsd ki!, Futószalagok, Hibalesen, Szórakó).
Szintén a felsősöknek javasolt a Versenypálya, amely a három utóbbi gyakorlat összekapcsolásával jött létre, és amelynek végén az ügyesebb versenyzők neve és eredménye felkerül a tízes toplistára. A gyakorlatok gyors lefutásúak (1-2 percesre terveztem őket) annak érdekében, hogy 'beleférjenek' a nyelvtanóra szűkös időkeretébe.

2. -val-vel

A gyakorló program célja a -val, -vel rag helyesírásának gyakoroltatása az általános iskolákban. A gyakorlatok rövid lejáratúak és ezért használhatóak a tanórákon is. A szoftver külön-külön feladatban dolgozza fel az egyes részproblémákat. A Párosító és a Ragozó a ,,problémamentes' szavak toldalékolását gyakoroltatja.
A Hibavadászatban a helytelenül ragozott szavakat kell egy kis ügyességgel kiválasztani. A Nevek c. gyakorlatban terítékre kerülnek a régies írásmódú nevek, valamint a hosszú mássalhangzóra végződő család- és keresztnevek.
Külön gyakorlat foglalkozik a h-ra végződő szavakkal, majd a feladatsor végén a tanulók a Szövegpótlóban felmérhetik, mennyire sikerült elsajátítaniuk a felsorolt helyesírási tudnivalókat.
Csomag tartalma 2 CD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola
Licenc korlátlan
Tantárgy nyelvtan, magyar
HeLyes-heJtelen
-val-vel

Megjegyzés

1 gépes licenc is megrendelhető

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő