Termékek Menü
0

Komplex Digitális Egészségfejlesztő csomag III.

Komplex Digitális Egészségfejlesztő csomag III. Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
99.900 Ft (78.661 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DT-00171
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Pánikbetegség, nagykorúság, drogfüggőség, alkohol, életvezetés

Leírás és Paraméterek

Modulok:
 • Hogyan szokjunk le a drogokról
 • Nagykorúság
 • Pánik
 • A dohányzás és az emberi szervezet
 • Tinédzserkori alkoholfogyasztás
 • Ön dönt! Iszik vagy vezet!
 • Rajtad múlik csak mondj nemet!
 • Drogfüggőség - Első figyelmeztető jelek
 • Marihuána a bevezető kábítószer
 • Mértéktelen drog

Hogyan szokjunk le a drogokról

Whitney Houston segitségével a film három különböző drog-terápiás intézményt mutat be:
 • a 'kemény' drogosok számára kialakított terápiás közösséget,
 • a fiatalkorú bűnözők munka- és szocioterápiás(nevelő) programját,
 • végül az Üdvhadsereg drogfüggő anyákat kezelő habilitációs otthonát.
Valamennyi megközelítésnek létezik magyar megfelelője, ezért is hasznos megtekinteni a filmet.
Olyan fiatalokat és felnőtteket mutat be, akik egy életre szóló alkohol- és drogfüggőségben szenvednek. Bemutatásra kerül, hogy ezek az emberek milyen érzelmi, pszichés és fizikai árat fizettek e káros szenvedélyük miatt. Megvizsgáljuk, hogy miért kezdenek el a fiatalok drogozni vagy inni

A film utat mutat a szerfüggő fiataloknak, hogy mit tehetnek és merre induljanak, hogy tiszták maradjanak és egészséges életet éljenek. És végül a film bemutat olyan fiatalokat is, akik elindultak a gyógyulás útján. - kb 30 perc

Nagykorúság

Három barátnő 1991-ben és most, pályaválasztás előtt. Látjuk őket egymás társaságában, vendéglőben, diszkóban. A képekből, beszélgetéseikből, visszaemlékezéseikből kirajzolódnak nézeteik olyan fontos kérdésekben, mint család, szerelem, hivatás, kábítószer-függőség, anyagiasság. Komolyság, megfontoltság jellemzi őket - ez már nagykorúság... - kb.43 perc.

Pánik

Betegek és szakértők szólnak a pánikbetegségről. Magyarországon mintegy kétszázezren élnek olyanok, akik nem fordulnak orvoshoz, mert nem tudják, hogy gyógyítható betegségről van szó. A film átfogó képet nyújt a pánikbetegség tüneteiről, kezelési módjairól. - kb.54 perc.
Támogató: Magyar Mozgókép Közalapítvány

A dohányzás és az emberi szervezet

A film célja, hogy
 • jobban megértesse a fiatalokkal a tüdő funkcióját
 • közismertté tegye a dohányzás hatását a szervezetre
 • bemutasson konkrét példákat a dohányzás káros hatására
 • végül rámutasson arra, hogy a dohányipar milyen eszközökkel probálja rávenni a fiatalokat a dohányzás elkezdésére
20 perc

Tinédzserkori alkoholfogyasztás

A film a közösségi alkoholfogyasztásnak azt a típusát mutatja be, melynek lényege az, hogy az ember a lehető legrövidebb idő alatt minél nagyobb mennyiségű alkoholt juttasson a szervezetébe. Hogy mi ennek a célja A teljes lerészegedés. Ez a fajta alkoholfogyasztás minden korosztályra jellemző, de leginkább a fiatalokat veszélyezteti. S ennek oka a közösség kényszerítő hatásában keresendő. A nagy mennyiségű alkoholfogyasztás komoly érzelmi és fizikai problémákat okozhat, sőt, akár halálos is lehet abban az esetben, ha több alkohol jut a szervezetbe, mint amennyit az képes feldolgozni. Az erősen ittas ember elveszítheti az önkontrollját és gyakran kockázatos élethelyzetekbe keveredhet: nem tervezett szexuális aktus, agresszív viták, bűncselekmények. A film bemutatja, hogy mindez komoly érzelmi problémákhoz (bűntudat, lehangoltság, depresszió) vezethet. - kb. 20 perc

Ön dönt! Iszik vagy vezet

A film valós eseményt mutat be, melyben a férfi egy bulin pár elfogyasztott sör után a volánhoz ült, és hazaindult a feleségével. Autóbalesetet szenvednek, amiben a férfi végzetes döntése egy fiatal lány életébe került, a felesége lebénult, ő pedig börtönbe jutott. A film dokumentumszerűen mutatja be, hogy a tűzoltóság emberei hogyan küzdenek, hogy szétvágják az autót, hogy ki tudják menteni a feleségét. Hallhatjuk a férfi telefonbeszélgetését a szomszéddal, melyben elmondja, hogy mi történt. Szemtanúi lehetünk a történetnek a lány szemszögéből is, hogy hogyan halt meg, az azonosításnak és végül a hullaháznak, ahova a lány holttestét szállították. A közönség betekintést nyer abba a tragikus jelenetbe is, amikor a család tudomást szerez a lányuk elvesztéséről. A film mondanivalója, hogy emberéletek hogyan tudnak egyik pillanatról a másikra örökre megváltozni egy rossz, feleőtlen dönts következményeként.- kb. 30 perc.

Rajtad múlik csak mondj nemet!

A filmben tinédzserek mondják el saját történeteiket, hogy hogyan élték meg szerfüggőségüket. Elmondják, milyen mélyre jutottak, miért és hogyan kezdtek el drogozni, és hogy milyen út vezett el addig, hogy tiszták tudtak maradni.

A filmben hírességek is megszólalnak, úgymint Luke Perry, Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Paula Abdul és mondják el véleményüket, üzeneteiket a kábítószerezéssel kapcsolatban. Szinte az egész filmen keresztül érezhetővé válik a néző számára, hogy a drog és az alkohol hogyan képes az emberek életét, boldogságát, kapcsolatait, önbecsülését és az egészségét teljesen tönkretenni.
Végezetül a film arról is szól, hogyan lehet és kell nemet mondani a drog és az alkohol csábításának.
kb. 35 perc.

Drogfüggőség - Első figyelmeztető jelek

Azok az emberek, akik a drog fogságában élnek, addig a pontig nem számítanak gyógyulásra, ameddig fel nem ismerik azt, hogy a napi drogadagjuk elfogyasztása nélkül már nem tudnak létezni, egyszóval szerfüggővé váltak. A film narrátora - Richard Crenna - megpróbál áttörni azokon a falakon, akadályokon, melyek ledöntésével kezdhető meg a gyógyulás.

A film történeteken keresztül mutat be 10 olyan, már a függőség korai stádiumában észlelhető jelet, melyek azt mutatják, hogy a kábítószert már nem csak az ellazulás kedvéért használják, hanem már a mindennapi lét elviseléséhez elengedhetetlen. A 10 figyelmeztető jel között egyaránt jelen vannak fizikai és pszichés tünetek is, pl.: érzelmi instabilitás, szociális problémák, a munkaképesség csökkenése és az egészségi állapot romlása. Ha ezeket a jeleket felismerjük, a folyamat megfordítható. Hozzáértő szakember segítségével reális esély mutatkozik a gyógyulásra. - kb 25 perc.

Marihuána a bevezető kábítószer

Sok marihuánahasználó - legfőképpen tinédzserek - gondolja azt, hogy a marihuána nem veszélyes és nem válhat a rabjává. Így nem sorolják a marihuánát a kemény drogok közé, mint a kokaint vagy a heroint. Azonban az igazság az, hogy a marihuána is képes függőségi állapotot előidézni, és ezen kívül az emberi szervezetre igen károsan hat. A marihuána tartósan károsítja a rövidtávú emlékezetet. Idővel a legtöbb marihuánaélvező más keményebb drogokhoz is nyúl, ezért a marihuánát úgy is emlegetik, mint 'bevezető drog'.

Ez a film való képet ad olyan fiatalokról, akik a marihuána után más drogok fogságába estek, és ma már eljutottak odáig, hogy képesek tiszták maradni. A csoport beszélgetését egy szakember segíti és fogja össze, aki rámutat arra, hogy kezdetben mindenkit más hajtott, hogy kábítószerezzen, de végül mindenkit csak egy dolog motivált, hogy a napi szükséges mennyiséget meg kell kapnia. A csoport tagjai beszélnek arról, hogy az idő alatt, míg drogoztak, hogyan vesztettél el családjukat, barátaikat, munkájukat, pénzüket és önbecsülésüket. A csoport tagjai egyöntetűen elismerték, hogy nagyon nehéz volt tisztának maradni, de nekik sikerült. - kb. 30 perc

Mértéktelen drog

Mariette Hartley, a film narrátora, felháborodva beszél arról, hogy a különféle cégek hogyan próbálnak minket meggyőzni reklámjaikon keresztül, hogy ha cigarettázunk vagy alkoholt fogyasztunk, sose legyen bűntudatunk, hiszen ezzel semmi rosszat nem teszünk. A reklámokról boldog, mosolygós, sikeres emberek néznek le ránk, sugározva a kiegyensúlyozottságot, egészséget. Evvel ugyan óriási összegeket tudhatnak magukénak a dohány, az ital és a gyógyszerforgalmazó cégek, azonban az emberek egyre egészségtelenebbül élnek, és nem csak alkoholt és cigarettát fogyasztanak, hanem egyre többen próbálják ki az illegálisan beszerezhető drogokat is.

A film különféle eseteken keresztül mutatja be azokat a korán észrevehető változásokat az ember személyiségében, pszichéjében, egészségében, amelyek arra utalnak, hogy az illető a drog rabjává vált.
A filmnek elsősorban közösségi mentálhigiénes programokban illetve vállalati vezetők, egészségügyi szolgálatok dolgozóinak képzésében van jelentős szerepe. - kb. 25 perc

Igény szerint Tanári Óravezető CD rendelhető mellé, tanári óravezető vázlattal, kész feladatokkal, tanári megoldókulcsokkal.
A digitális tananyagok használhatóak: minden Interaktív táblához, asztali DVD lejátszókhoz.

Az oktatófilmet a KAB-FE-10 pályázathoz is ajánljuk.
Csomag tartalma 3 DVD (10 film)
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Digitális Tananyag Kft
Licenc 1 gépes
Tantárgy egészségnevelés, osztályfőnöki óra
Hogyan szokjunk le a drogokról
Nagykorúság
Pánik
A dohányzás és az emberi szervezet
Tinédzserkori alkoholfogyasztás
Ön dönt, iszik vagy vezet!
Rajtad múlik csak mondj nemet!
Első figyelmeztető jelek
Marihuána a bevezető kábítószer
Mértéktelen drog

Megjegyzés

Az oktatófilmet a KAB-FE-10 pályázathoz ajánljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő