Termékek Menü
0

Komplex Digitális Egészségfejlesztő csomag II.

Komplex Digitális Egészségfejlesztő csomag II. Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
99.900 Ft (78.661 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DT-00170
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Öngyilkosság, alkohol, drog, AIDS, zaklatás, a gyerekekre leskelődő veszélyek, életvezetés

Leírás és Paraméterek

Modulok:
  • Öngyilkosság
  • Alibi vagy hazugság
  • Gyerekek az éjszakában
  • Pozitív: utazás az AIDS világába
  • A zaklatás
  • Amit a dohányzásról tudni kell
  • Drogzarándok
  • Pingpongdoki
  • Józanságra fel!
  • Háztartási balesetek

Öngyilkosság

Magyarországon nagy hagyománya van az öngyilkosságnak, noha négy éve már nem vezetjük a világranglistát. A film rövid kultúrtörténeti áttekintés után a hazai helyzetet mutatja be. Szakemberek segítségével tárja fel az okokat (depresszió, krízishelyzet, rossz problémakezelés), ami növeli az öngyilkosság kockázatát, valamint annak az esélyét, hogy a beteg szorongásait alkohollal, drogokkal próbálja enyhíteni. Arra bíztatja a hasonló helyzetben lévőket, kérjenek segítséget a krízis-intervenciós osztályokon vagy a lelki segélyszolgálatokból. A filmben megszólalnak olyanok is, akik megpróbálták az öngyilkosságot, valamint egy öngyilkos lány édesanyja. - kb. 36 perc.

Támogató: Országos Rádió és Televízió Testület, Lundbeck Hungaria Kft.

Alibi vagy hazugság

Sokszor a szakemberek azzal vádolják a szerfüggőket, hogy hazugságban élnek és ezzel hazudnak önmaguknak és környezetüknek is. Teljesen elutasítják azt a gondolatot, hogy bármi baj lenne az életükkel, és hogy segítségre lenne szükségük. Az előadó szerint, ha ez igaz lenne, akkor nem keresnének segítséget és nem fordulnának szakértő emberekhez, mert az életük darabokra esik nap-nap után. Az igazság az, hogy a szerfüggők tudják, hogy bajban vannak, és kétségbe esetten harcolnak, hogy mentségeket találjanak arra, amit tesznek. Azonban ezek a mentségek nem hazugságok, hanem kifogások, más szóval alibik. Saját tapasztalataira támaszkodva az előadó elmagyarázza, hogyan lehet a kreált alibirendszer felett győzedelmeskedni és megtörni azt. Ehhez viszont csak kemény, elszánt munkára van szükség - kb 45 perc.

A film a rehabilitációs otthonokban tartózkodó drog- és alkoholfüggőknek javasolható vitaindítóként. De bátran ajánljuk szülők és szakemberek számára is.

Gyerekek az éjszakában

Sorsok, amelyek mellett elmegyünk vagy amelyeket igyekszünk nem észrevenni. Honnan jöttek, kik ők, s kik a vámszedők Van köztük román intézetből ellopott, koldulásra kényszerített gyerek, van egy 8 éves kisfiú, arca már egy öreg emberé, s van egy 13 és fél éves kislány, akit a többi 'szakmabeli' felnőtt védelmez az éjszakában. Róluk és társaikról szól a film. - 50 perc

Pozitív: utazás az AIDS világába

A két fiatal színész Kimberly McCullogh és Michael Sutton ('Robin' és 'Stone' a Közkórház című sorozatban) kutatást végez az AIDS-ről szóló cselekményszál karaktereinek hiteles megformálása érdekében. Ennek során nevelőket, gondozókat és pácienseket látogatnak meg az AIDS-közösségben.
Kutatómunkájuk eredménye a valósághű szerepformálás, valamint az AIDS természetének mélyebb megértése. Tudatára ébredvén az AIDS szörnyű következményeinek, Kimberly és Michael megosztják újonnan szerzett tudásukat a nézőkkel és elmagyarázzák a védekezés fontosságát. - kb. 30 perc

A zaklatás

A filmben egy egykori áldozat osztja meg a nézőkkel megrázó tapasztalatait, s egyben arról is beszél, hogy mások hogyen kerülhetik el, hogy hozzá hasonló helyzetbe kerüljenek. Egy, a szexuális bűntények áldozataival foglalkozó jogásznő szintén beszél a lehetséges megelőzési módokról, a már megtörtént eseteket követő fizikai és mentális problémákról (félelem, düh, erőszak). Majd részletesen bemutatja az ilyen esetekkel kapcsolatos hivatalos ügymenetet. Végüla film bemutat néhány olyan drogot, amelyek sokszor felelősek a szexuális erőszakért. Ilyenek: Rohypnol, a GHB és az Ecstasy. Az alkohol szintén növeli az erőszakos bűncselekmények kockázatát. Mindkeözben pedig fiatal lányok próbálják meggyőzni a nézőket arról, hogy a legjobb, ha nyilvános helyen randizunk, valamit óvakodni kell a kábítószerektől és az alkoholtól. - kb. 30 perc

Amit a dohányzásról tudni kell

A film élö példákkal demonstrálja a dohányzás visszafejlesztö és káros hatását a szervezetre illetve illusztrálja azt a tragédiát, amit a szerettei átélnek annak, aki a dohányzás káros hatásából kifolyólag meghal. - 45 perc

Drogzarándok

Az ősi zarándoklat szerint lelki megtisztulás kíséri a fizikai teljesítményt. Ezt a utat választották filmünk szereplői arra, hogy a kábítószer-függőségükből megpróbáljanak kigyógyulni. Küzdelmük állomásait (stációit) követtük egy éven át filmünkben, de nemcsak az ő sorsuk alakulása rajzolódik ki, hanem megismerhetünk egy pszichiáter főorvos és egy neves művészetterapeuta által kidolgozott módszert is. A hosszú együtt töltött idő tartogatott néhány váratlan eseményt is, így sikerült megörökítenünk az első drog-bébi születését. - kb. 49 perc.

Támogató: Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium

Pingpongdoki

Dr. Faragó Sándor gyermekorvos, aki az elmúlt évtizedben egyre több kábítószerező fiatallal találkozott, segítőtársaival útjára indította az éjféli pingpong bajnokságot, s a hozzá tartozó klubot, ahol a céltalanul lődörgő fiatalok értelmes időtöltésre, törődésre, társaságra lelnek. A fiatalok által Pingpong dokinak hívott orvos kezdeményezése szerte az országban követőkre talált.- kb. 39 perc.

Támogató: Ifjúsági- és Sportminisztérium, NKA

Józanságra fel!

Az előadó paradox állítások sorozatával mutatja be a függőségben rejlő lehetőségek szerepét a gyógyulásban. Sok olyan szakember van, aki azt hangsúlyozza és sulykolja a betegei fejébe, hogy az egész eddigi életük, amit a drog vagy az alkohol rabságában éltek, elfecsérelt idő volt. Azonban a függőségi állapotban eltöltött idő alatt sok beteg kifejlesztett magában olyan készségeket, amelyek segítettek abban, hogy be tudják szerezni az újabb és újabb adagokat. Ezek a megerősödött készségek: kreativitás, következetesség, határozottság, szorgalom és jó időzítés. Ezek a készségek azonban segítséget is nyújtanak a felépülésben, a józanság megtartásában és abban, hogy sikeresen ismét a társadalom hasznos tagjává válhassanak. Az előadó szavai szerint: 'már minden készen áll és adott a gyógyulásra, csak neked kell elhatározni magad, hogy mikor'.

A filmet drog- és alkoholfüggőségben érintett közönségek (rehabilitációs otthonok, stb.) számára feltétlenül javasoljuk.

Háztartási balesetek

Az első és legfontosabb üzenete a filmnek, hogy nagyobb elővigyázatossággal, odafigyeléssel sok baleset megelőzhető. A film bemutat tipikusan gyermekekkel történő baleseteket, amik a pillanat törtrésze alatt következnek be. A filmben több helyzet is bemutatásra kerül, pl.: egy gyerek beleütközik egy ablaküvegbe, autóbalesetet szenved, félrenyel és fullad, vagy megégeti magát a konyhában. Bemutatják, mit kell tenni ilyen vészhelyzetekben és hogyan tudják elkerülni a hozzá nem értésükkel vagy rossz döntésükkel még súlyosabb állapotot idézzenek elő, vagy akár végzetes legyen az egyébként még megmenthető helyzet.- Kb. 20 perc

Az oktatófilmet a KAB-FE-10 pályázathoz is ajánljuk.
Csomag tartalma 4 DVD (10 film)
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Digitális Tananyag Kft
Licenc 1 gépes
Tantárgy egészségnevelés, osztályfőnöki óra
Öngyilkosság
Alibi vagy hazugság
Gyerekek az éjszakában
Pozitív utazás az AIDS világába
A zaklatás
Amit a dohányzásról tudni kell
Drogzarándok
Pingpongdoki
Józanságra fel!
Háztartási balesetek

Megjegyzés

Az oktatófilmet a KAB-FE-10 pályázathoz ajánljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő