Termékek Menü

iDoctum - Magyar irodalom - Mitológia, Biblia (CD)

Ár:
29.900 Ft (23.543 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BD-00008
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Görög mitológia; Biblia; Bibliai és mitológiai motívumok az irodalomban

Leírás és Paraméterek

Az irodalom különleges szerepet tölt be az oktatásban. Több és más, mint a többi tantárgy. Befogadásához fantáziára, önálló, sokszor merész gondolkodásra van szükség.
Ezt kívánja segíteni ez az interaktív tananyag, amely a tanárok számára tanítási segédlet, a diákokat pedig kalandozásra hívja a Mitológia és a Biblia világába.
Az az elsődleges cél, hogy a tanulók közelebb kerüljenek az ókori mitológia szereplőihez. Nyitottabbá váljanak a különböző teremtéstörténetek elfogadására, amelynek segítségével könnyebben felismerik és megértik a mitológiai motívumok megjelenését az irodalomban.
A Biblia, mint az egyetemes emberi kultúra egyik alapértéke, az irodalomban, a képzőművészetben és a zenében egyaránt jelen van. A Biblia ismerete nélkül a művészeti alkotások javarésze nem érthető.A tananyagban lévő animációk segítségével, betekintést nyerünk az antik istenek világába, eljutunk Trója városába, nyomon követhetjük Oidipusz útját, s olyan kérdéseket vitathatunk meg, mint a gőg, gőgösség, áldozatkészség, hűség szerepe az ember életében. A Bibliában kalandozva még további számos érdekességet fedezhetünk fel.

Témakörök
 • Görög mitológia:
  A görög mitológia az őskáosszal kezdődik, megszületik Gaia, Nüx és Erebos. Más termetésmítoszok szerint az ősóceánból kiemelkedik a szárazföld, s a kinövő lótuszvirágból kikel a Nap és az égboltra repül. A görög mitológia szereplőit, kapcsolataikat, szerepüket, jellemzőiket egy interaktív családfán követhetjük végig.
 • Trójai mondakör
 • Thébai mondakör
 • Biblia
 • Ószövetség
 • Újszövetség
 • Bibliai mfajok és motívumok
 • Mitológiai, bibliai témák az irodalomban
 • Mitológiai, bibliai utalások az irodalomban.
Kapcsolatok: irodalmi mvek adaptációi - film, zene és képzmvészetben.
Kiegészítés az I-Doctum tananyagok használatához:
 • Nem a taneszközre, hanem az órára kell figyelni
 • A tananyag olyan pedagógusoknak íródott, akik rövid órai előkészületek mellett kívánnak hatékony, érthető és látványos órát tartani. Az i-Doctummal a hagyományos taneszközök szerepe csökken, hiszen térképeket, mikroszkópokat, filmeket, kísérleti eszközöket helyettesít. Ez nagy előny, ha az iskola nem rendelkezik kellő mennyiségű eszközzel, vagy a pedagógusnak nincsen már ideje az óra megkezdése előtt az eszközök összeállításához, előkészítéséhez.
 • Az i-Doctum megalkotása során minden szerzőnk és fejlesztőnk szem előtt tartotta, hogy az anyagot minimális számítógépes ismerettel rendelkező pedagógusok is biztos kézzel tudják használni. A programcsomag úgy segíti az előadói munkát, hogy nem pótolja magát a tanárt. A pedagógusnak ezentúl nem az eszköz működésére, hanem az órára, az előadásra és a diákjaira kell figyelnie.
 • Az előadó és az óra sikerét növeli a fentieken kívül a bal- és jobbkezes menü, súgók, használati utasítások és kiegészítő képanyag is.
 • A tananyag leköti a diákok figyelmét
 • Az i-Doctum tele van olyan látványelemekkel, melyek akár egy videó játékban is megállnák a helyüket. Az újszerűség, az egységes esztétikus megjelenés megkívánta, hogy olyan 3D elemeket, 3D animációkat, ábrákat beépítsünk az anyagba, melyek eddig az iskolákon kívül maradtak. Fontos eleme a játékosság, de emellett a tanulás is. A diákok észrevétlenül tanulnak, miközben a színes, egyértelmű ábrákat vizsgálják és a pedagógus előadását hallgatják.
 • Számonkérés segítséggel vagy anélkül
 • Az anyag nagy része játékos feladatokat, képeket, videókat, ábrákat, tesztlapokat tartalmaz. Mivel a tananyag nem tankönyvekre épül, teret hagy a pedagógusi szabadságnak, és nem tartalmaz tankönyvnyi írásos adatot, hanem csak megnevezéseket, esetleg a definíciókat - melyek egy része elrejthető, ezért jól használható számonkérésnél, vagy ismétléskor.
 • Nincs szükség drága szoftverre
 • Az i-Doctum tananyag teljes egészében ,,Flash-alapú', vagyis az operációs rendszeren kívül nincs szükség más szoftverre. Sőt, még telepíteni sem kell. A CD-t csak a meghajtóba kell tennie, és a pedagógus máris elkezdhet tanítani.

Minimális hardver konfiguráció:
1 GHz processzor
512 GB RAM
128 MB-os VGA kártya
32× CD olvasó
Interaktív tábla a szükséges tartozékaival
Szükséges operációs rendszer:
Windows XP (windows ME / 2000 / XP / Vista)

Tisztelt felhasználóink, tájékoztatjuk Önöket, hogy az I Doctum CD-k olvasófelületén található karcolásnem sérülés, hanem a gyártás folyamán ráhelyezett másolásvédelem!
Házhozszállítás 5-10 nap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Balázs-Diák Kft
Licenc 1 gépes
Tantárgy irodalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő