Termékek Menü

Földrajzi Atlasz csomag

Ár:
90.488 Ft (71.250 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ST-00011
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A Digitális földrajzi atlasz tartalmazza a teljes általános iskolai térképanyagot kivetíthető, kicsinyíthető-nagyítható formában; A folyók - a Föld tájainak formálói; Hegységek és képződési folyamatuk

Leírás és Paraméterek

1. Digitális Földrajzi altlasz (CD)

A Földrajzi atlasz CD (digitális tananyag) tartalmazza a teljes általános iskolai térképanyagot kivetíthető, kicsinyíthető-nagyítható formában. 99 domborzati, közigazgatási és tematikus térkép, amelyek a középiskolai oktatásban is használhatóak.

A térképek, térképkivágatok könnyen átmásolhatók az interaktív tábla szoftverébe és ott képekkel, grafikonokkal, videókkal egészíthetők ki. Tökéletes a Stiefel földrajzi atlaszhoz, de bármely más iskolai atlasszal is használható.

Ezt az egyszerűen kezelhető, különösebb számítástechnikai ismeretet nem igénylő CD-sorozatot azért fejlesztettük ki, hogy lehetővé tegyük minden pedagógus számára tantárgyának magas szintű és a korszerű technikai lehetőségeket kihasználó szemléltetését. Egyaránt használható interaktív táblával, projektorral vagy iskolai számítógépes hálózaton (segédprogrammal).

A CD licence: 3 gépes

2. Folyók - a Föld tájainak formálói (DVD)

A nézők megismerhetik a folyóvizek osztályozási módjait, csakúgy, mint a fontos fluviális folyamatokat, tehát az eróziót, valamint a talaj, a kőzet és az ásványok szállítását. Tanulmányozhatjuk az eróziós és hordalékszállító folyamatok következményeit- megfigyelhetjük, hogyan épít a folyó hordaléka övzátonyokat, természetes gátakat és deltákat. Áttekintést kaphatunk arról, hogyan hat a folyómeder gradiense a folyó sebességére a vízben található üledék mennyiségére, valamint a folyó környezetére. Megtanulhatjuk, hogyan képződnek a vízesések és miképpen hat rájuk a visszarágódás ereje. Látni fogjuk, hogy hosszabb időszakok elteltével a folyók dinamikája is változik, méghozzá a tengerszint növekedése, vagy csökkenése által. Ezek a változások végbemehetnek földtörténeti léptékű időintervallumokban, mint például a Grand Canyon keletkezése esetében, vagy pár óra alatt, mint egy nagy árvízkor. A folyók mindkét esetben állandóan változó világunk építészének szerepét játszák.

A film hossza kb. 30 perc

3. Hegységek és képződési folyamatuk (DVD)

A filmből megtudhatjuk, hogyan keletkeznek a hegységek, és mi okozza a lepusztulásukat. Betekintést nyerhetünk azokba a tektonikai folyamatokba, amelyek a vulkáni tevékenységet, a kőzetek gyűrődését és vetődését, valamint a földrengéseket okozzák. A vulkánok többféle alakot vehetnek fel. Ismereteket szerezhetünk a vulkánok változatos alakjáról és összetételéről; láthatunk vulkánokat működés közben és megfigyelhetjük a kitörések következményeit.
A film bemutatja a lávát kibocsájtó vulkánok felépítését, valamint az intruzív magmatevékenység által létrehozott sokféle plutont is. A film taglalja azt is, hogyan képződnek a különböző föld alatt megszilárdult magmalerakódások, amelyek a felszínre kerülnek, amikor az erózió lepusztítja a felszíni kőzetrétegeket.

A film hossza kb. 30 perc
Csomag tartalma 2 DVD, CD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Stiefel Kiadó, Digitális Tananyag Kft.
Licenc 3 gépes
Tantárgy földrajz
Digitális földrajzi atlasz
Folyók - a Föld tájainak formálói
Hegységek és képződési folyamatuk

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő