Termékek Menü

Földrajz II. csomag

Ár:
81.947 Ft (64.525 Ft + ÁFA)
Cikkszám: MI-00093
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A Föld öt földrészén készült több mint 3.000 kép felhasználható a földrajz, a történelem, a művészet/művelődéstörténet tárgykörökben; Lemeztonika, vulkánok éa a naprendszer bemutatása sok képpel

Leírás és Paraméterek

1. Földrészek, országok képekben

A CD-n fellelhető, a Föld öt földrészén készült több mint 3.000 kép sokrétűen segítheti munkáját. A felvételek rendszerezése nem koncentrál egy tudomány-, és/vagy tantárgy által behatárolt területre. A képek egyaránt szemléltetnek múltat, közelmúltat és ,,jelent'. (Jóllehet, a fénykép már elkészülte pillanatában a ,,múlt felé tekint.')

Így a hagyományos értelemben értelmezett tantárgyi felosztás szerint felhasználhatók a földrajz, a történelem, a művészet/művelődéstörténet tárgykörökben. A közreadott képgyűjtemény nem hiánytalan. Nem tartalmaz a Föld minden országáról, (kisebb)földrajzi területéről fényképet. Ennek ellenére, bizonyára számtalan, esetleg az alkalmazó tanár számára is új információt hordozó kép található a gyűjteményben. Oktatási segédletként ajánljuk az alapfokú iskola felső tagozatán, a gimnáziumban és szakképzésben tanító szaktanároknak.

2. Lemeztektonika, vulkánok, naprendszer

Három földrajzi témájú oktatóprogram található a lemezen:

Lemeztektonika - A felszíni kőzetburok kialakulásával, a kőzetlemezek mozgásaival foglalkozó tudományba pillanthatunk be az oktatóanyaggal. Megismerhetjük a Föld szerkezetét, a kőzetlemezek mozgásait mozgó animációk teszik szemléletesebbé. A vulkanizmus jelenségét szintén szemléletes ábrák segítségével ismerhetjük meg a vulkánok kialakulásától a különböző vulkanikus jelenségekig. Az oktatóanyag foglalkozik még a földrengésekkel, azok kialakulásával, erősségük mérésével, majd a hegységképződéssel.

Vulkánok - Ez az anyag tulajdonképpen egy képgyűjtemény, mely a Föld jelentősebb, és jellegzetes vulkánjait mutatja be földrészenként csoportosítva. Az előző anyag kiegészítéseként használható, a tanítási órát színesebbé tehetjük vele.

A Naprendszer - Megismerjük segítségével a Naprendszer fogalmát, majd a felépítését, a bolygókkal kapcsolatos általános ismereteken túl az egyes bolygókat, összehasonlítva a Földdel. Az egyes bolygók holdjainak számáról összehasonlító táblázat található. Mindezt sok képpel, szemléletes, látványos formában.

Mindhárom téma használható általános iskolai és középiskolai oktatásban. A használathoz Windows 9x/2000/XP operációs rendszerre telepített PowerPoint program szükséges. A PowerPoint vetítés (.pps kiterjesztésű) állományok indításával az oktatóprogram vetítése automatikusan elindul. A legoptimálisabb vetítés Windows XP alatt történhet.
Csomag tartalma 2 CD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Licenc korlátlan
Tantárgy földrajz
Földrészek, országok képekben
Lemeztektonika, vulkánok, naprendszer

Megjegyzés

1 gépes licenc is megrendelhető

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!