Termékek Menü

Felsős kompetenciacsomag VII. - 1 gépes

Ár:
212.131 Ft (167.032 Ft + ÁFA)
Cikkszám: MKK-FKVII-CD
Átlagos értékelés: Nem értékelt
tatásában. Sokkal több bemutatást és gyakoroltatást biztosítanak, mint ami a táblán hagyományos módon megoldható. A CD tankönyvfüggetlen, bármelyik könyv mellett használható kiegészítő anyagként szemléltetésre, gyakoroltatásra, a tanult ismeretek elmélyít

Leírás és Paraméterek

A geometria világa 5-6. oszt. (CD)       
A CD 34 egysége az 5. osztályos geometria tananyag bizonyos anyagrészeinek szemléltetéséhez, illetve gyakoroltatásához nyújt segítséget.
Az animációk nagy segítséget jelentenek a szerkesztések, transzformációk tanári szemléltetésében.
A feladatok több szempontból közelítenek meg egy-egy témakört, így sokat segítenek a fogalmak megértésében, elmélyítésében és gyakoroltatásában. Sokkal több bemutatást és gyakoroltatást biztosítanak, mint ami a táblán hagyományos módon megoldható. A CD tankönyv független, bármelyik könyv mellett használható kiegészítő anyagként szemléltetésre, gyakoroltatásra, a tanult ismeretek elmélyítésére.
Ajánlott kompetenciafejleszési terület: Matematikai
Alkalmazható pedagógiai módszerek: önellenőrzés, egyéni munka, differenciált, egyéni munka, plenáris megbeszélés, frontális feladatadás, differenciált csoportmuna, játék, páros munka
Korcsoport: 10-12 év

A számok világa 5-6.oszt. (CD)              
A CD 34 egysége az 5. osztályos matematika tananyag bizonyos anyagrészeinek, valamint a számok kerekítésének szemléltetéséhez illetve gyakoroltatásához nyújt segítséget.
A számok világa 5-6. osztályosoknak CD feladatai segítik az egész és racionális szám fogalmának kialakítását, valamint a racionális számkörben való műveletvégzést. Ezért elsősorban 5. évfolyamon ajánlott, de bizonyos feladatok már 4., illetve magasabb évfolyamokon is jól bevethetők.
Ajánlott kompetenciafejleszési terület: Matematikai
Alkalmazható pedagógiai módszerek: önellenőrzés, egyéni munka, differenciált, egyéni munka, plenáris megbeszélés, frontális feladatadás, differenciált csoportmunka, játék, páros munka
Korcsoport: 10-12 év

Bűvös számok (CD)       
Az interaktív matematika sorozat első, felsőtagozatosoknak készült darabja a Bűvös számok. A 39 animációt tartalmazó gyűjtemény az 5-6. osztályos tanulók számára a gyakorlásához nyújt segítséget, míg a tanároknak a magyarázathoz.
Az interaktív elemeket is tartalmazó sorozat azon túl, hogy a tanuló számára könnyebben befogadhatóvá, érthetőbbé teszi a matematikát, lehetőséget teremt az elsajátított ismeretek gyakorlására is. A tanári magyarázatot segítő animációk pedig az órai feldolgozást, a tananyag bevezetését vagy összefoglalását kívánják támogatni.

Matek a köbön  (CD) 
Minden témakör lehetőséget biztosít arra, hogy a pedagógusok és a tanulók egyaránt kedvük szerint válogathassanak. Az animációk egy része elméleti tudást ad, majd azt gyakoroltatja. A legtöbb feladathoz számláló is tartozik, lehetővé téve az azonnali ellenőrzést. A CD-ken megtalálhatók olyan témakörök, amelyek nem kötelező tananyagok, de véleményünk szerint ezekre azért van szükség, hogy a tanárok tudjanak differenciálni, valamint a tehetséggondozáshoz is nagy segítség.
Az animációk egyre nehezedő feladatok keresztül ölelik fel a tananyagot. A sorozattal fejleszthetők - többek között - a matematikai-logikai, a szövegértési-szövegalkotási és az informatikai kompetenciák. A CD-k tanórai használatát segítik még az egyes feladatok, összesítő táblázatok PDF formátumban való kinyomtathatósága is.
A felmerült igényekhez igazodva a 'szárazabb' anyagrészek között játékos feladatok is szerepelnek a CD-ken. Így olyan megoldások születtek, amelyek fejlesztik a koncentrációs képességet, és motiválóak is egyben.
Összefoglalva tehát a szemléletes, színes animációk segítik az új anyagok bevezetését, a gyakorlást és a differenciálást is. Alkalmat adnak arra, hogy a tanulók önállóan vagy csoportban dolgozhassanak, és ellenőrizhessék a munkájukat.
 • A Matek a köbön CD témakörei:
 • Algebra
 • Gondolkodási módszerek
 • Halmazok
 • Kombinatorika, valószínűség-számítás
 • Szöveges feladatok
 • Statisztika

Matekbevetés (CD)  
A Matek bevetés CD-ROM kiválóan ötvözi a matematikai tartalmat és a dinamikus, interaktív játékkörnyezetet. A négy kerettörténet alkalmat ad az alapvető matematikai kompetenciák fejlesztésére A játék több száz véletlenszerűen generált kérdés megoldását kéri a felső tagozatos tananyag algebra (számfogalom, elemi számolási készség, arányosság, százalékszámítás), geometria, mérés (mértékegységváltás, mennyiségi becslés) témaköreiből, valamint szöveges feladatok megoldása területekről. A CD órai felhasználását segíti, hogy lehetőség van a témakör matematikai tartalom szerinti kiválasztására. A nehézségi szint mellett az időkorlát változtatása biztosítja a differenciált alkalmazást, így a tanítás menetébe legjobban illeszkedő, és a tanulók fejlettségi szintjének leginkább megfelelő felhasználási mód kiválasztását biztosítja.
A matematika tanulása szempontjából meghatározó, kritikus készségek közül jól fejleszti
- a számfogalmat,
- a számolási és számítási,- a mennyiségi következtetés, a becslés,
- a mértékegységváltás készségét.
A Beállítások megsokszorozzák a játék alkalmazási lehetőségeit, mivel mód van a témakör és a nehézségi szint mellett a résztvevők és az időkorlát változtatására is. Így a tanítás menetébe legjobban illeszkedő kombinációt lehet kiválasztani.
A játékosok dinamikus környezetben vizsgálják meg a matematikai tényeket, definíciókat, és végeznek gyors számolásokat annak érdekében, hogy teljesítsék a választott küldetésüket. Játszható egyedül, párosban vagy csoportokban az osztályteremben.Az interaktív játékok több száz matematikai kérdést tartalmaznak a számok, a problémamegoldás, a mérés és geometria témaköreiből, minden témakörben két nehézségi szinten.
Ajánlott kompetenciafejleszési terület: Matematikai, szociális, életviteli és környezeti, Szövegértértés - szövegalkotás
Alkalmazható pedagógiai módszerek:önellenőrzés, verseny, differenciált csoport munka, játék, páros munka, frontális feladatmegoldás
Korcsoport: 8-10 év

Origó (CD)
Az animációk a 7-8. osztályos tananyag legfőbb részeit fedik le. Minden témakör lehetőséget biztosít arra, hogy a pedagógusok és a tanulók egyaránt kedvük szerint válogathassanak. Az animációk egy része elméleti tudást ad, majd azt gyakoroltatja.
Az animációk egyre nehezedő feladatokon keresztül ölelik fel a tananyagot. A felmerült igényekhez igazodva a 'szárazabb' anyagrészek között játékos feladatok is szerepelnek a CD-ken.
Az Origó témakörei:
1. Geometria
2. Tanári geometria
3. Függvények
4. Koordináta-rendszerek

Anno Kr. e. 2,4 millió éve - Kr. u. V. század  (CD)
A sorozat a NAT követelményeihez igazodva 4 CD-n dolgozza fel a magyar és egyetemes történelem legfontosabb helyszíneit, eseményeit A hagyományos történelem tanítása során fő hangsúlyt az eseménytörténet kapja, a térbeli időbeli tájékozódási kompetenciák fejlesztésére nem, vagy csak nagyon kismértékben kerül sor. Kiadónk legújabb oktatási anyaga ezen kíván változtatni.
Olyan interaktív elemeket is tartalmazó térképsorozatot indítottunk útjára, amely azon túl, hogy a tanuló számára könnyebben befogadhatóvá, érthetőbbé teszi a történelmi eseményeket, kiegészítő információival szélesíti a tanulók látókörét, és lehetőséget teremt a topográfiai ismeretek gyakorlására, a térbeli tájékozódási készség fejlesztésére is.
A szemléltetésen túl, amelyet az áttekintő alaptérképek és az ezekre épülő animált térképek hivatottak segíteni, az animációk megfelelő szempontok alapján akár egyéni, akár páros, de csoportmunkában is feldolgozható ismeretforrást jelentenek.
A térképek összeállításánál igyekeztünk a kötelezőkön túl olyan információkat is megjeleníteni, amelyek nem kapcsolódnak szorosan a tananyaghoz, de segíthetik a tárgyalt kor, az események összefüggéseinek megértését.
Szerepelnek a térképeken olyan helyszínek, amelyek a sajtóban és a híradásokban napjainkban is megjelennek. Ezzel lehetőséget kívántunk teremteni arra, hogy a pedagógus - amennyiben ezt igényli - összekapcsolhassa a múltat és a jelent.
Nyomtatható kontúrtérképei segítségével a pedagógus alkalmazhatja a korszerű oktatásszervezési eljárásokat, interaktív anyaga pedig lehetőséget teremt az egyéni differenciálásra is.

A dohányzás és az emberi szervezet (DVD)
A film célja, hogy
 • jobban megértesse a fiatalokkal a tüdő funkcióját
 • közismertté tegye a dohányzás hatását a szervezetre
 • bemutasson konkrét példákat a dohányzás káros hatására
 • végül rámutasson arra, hogy a dohányipar milyen eszközökkel probálja rávenni a fiatalokat a dohányzás elkezdésére
20 perc
Csomag tartalma 7 CD, 1 DVD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola
Kiadó 5-8 osztály
Licenc 1 gépes
Tantárgy matematika
A geometria világa 5-6. oszt. (CD)
A számok világa 5-6.oszt. (CD)
Bűvös számok (CD)
Matek a köbön (CD)
Matekbevetés (CD)
Origó (CD)
Anno Kr. e. 2,4 millió éve - Kr. u. V. század (CD)
A dohányzás és az emberi szervezet (DVD)

Megjegyzés

Tábla- és tankönyvfüggetlen; CD-ről indítható

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő