Termékek Menü

Felsős és középiskolai kompetenciacsomag - 30 gépes

Ár:
2.753.289 Ft (2.167.944 Ft + ÁFA)
Cikkszám: STK-FK-30
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Ezt az egyszerűen kezelhető, különösebb számítástechnikai ismeretet nem igénylő CD-sorozatot azért fejlesztettük ki, hogy lehetővé tegyük minden pedagógus számára tantárgyának magas szintű és a korszerű technikai lehetőségeket kihasználó szemléltetését. E

Leírás és Paraméterek

Magyarország Földrajza  (CD)
A digitális tananyag segítséget nyújt Országunk megismerésében. Megtalálható rajta a Kárpát medence domborzata, vízrajza, úthálózata éppúgy, ahogy Magyarország nagytájai (tájbeosztás, domborzat, vízrajz, éghajlat, földszerkezet, talajtípusok, mezőgazdaság), Magyarország ipara (megyék, régiók, településszerkezet, iparágak, infrastruktúra), műhodfelvételek, Budapest és agglomerációja (zónák és kerületek, határok, úthálózat, települések). Nyomtatható kontúrtérképek (nagytájak, tájegységek, megyék, régiók, hegyvonulatok, vízrajz, települések) is segítik a tanári munkát.

Európa földrajza  (CD)
A digitális tananyag segítséget nyújt,az Európa természet-és társadalomföldrajzának megismerésében. Európa határainak, vízrajzának, domborzatának, hegységrendszereinek, tájainak, éghajlatának, természetes növénytakarójának és mezőgazdaságának oktatását segítő interaktív térképeket tartalmaz a CD. A felhasználó egy egyszerű bejelöléssel határozhatja meg, hogy milyen konkrét információk jelenjenek meg az alaptérképen. Társadalomföldrajz témakörben Európa országait, nyelvhasználatát, népsűrűségét, közlekedését, bányászatát, iparát, energiatermelését és az Európai Uniót bemutató interaktív térképek találhatók a CD-n.

Bolygónk (Föld) földrajza (CD)
A digitális tananyag segítséget nyújt,a Földgolyónk természet-és társadalomföldrajzának megismerésében. A bolygónk földrajzát bemutató CD-n természetföldrajz témakörben a felhasználó maga választhatja ki az interaktív alaptérképet és a konkrét adatokat, amik megjelenítésre kerülnek rajta. Az alaptérképek a Föld domborzatát, szerkezeti morfológiáját, talajtípusait, az évi középhőmérsékleteket, évi csapadékmennyiségeket, földrajzi övezetességet és éghajlatot, a természetes növényzetet és a környezeti veszélyeket mutatják be. Társadalomföldrajz témakörben a választható alaptérképek a Föld országai, népsűrűsége, nyelvek, vallások, gazdasági fejlettség, szövetségi rendszerek, közlekedés, kommunikáció. A teljes tematikus térkép az adatok területi színezésének egyenkénti megjelenítésével is kialakítható.

Eurázsián kívüli kontinensek földrajza (CD)
A digitális tananyag megismerést nyújt az Eurázsián kívüli világ, természet-és társadalomföldrajzi témakörében. Természetföldrajz témakörben Eurázsián kívüli kontinensek határainak, vízrajzának, domborzatának, hegységrendszereinek, tájainak, éghajlatának, természetes növénytakarójának és mezőgazdaságának oktatását segítő interaktív térképeket tartalmaz a CD. A felhasználó egy egyszerű bejelöléssel határozhatja meg, hogy milyen konkrét információk jelenjenek meg az alaptérképen. Társadalomföldrajz témakörben Eurázsián kívüli kontinensek országait, népsűrűségét, közlekedését, bányászatát, iparát, energiatermelését, bemutató interaktív térképek találhatók a CD-n. A térképek szinte korlátlanul nagyíthatók szétesés nélkül, köszönhetően az alkalmazott vektoros technológiának. A nagyítások illetve a teljes térkép is kinyomtatható vagy exportálható az interaktív tábla saját szoftverébe.

Ázsia földrajza  (CD)
A digitális tananyag bemutatja Ázsia természet-és társadalomföldrajzi sajátosságait. Természetföldrajz témakörben Ázsia határainak, vízrajzának, domborzatának, hegységrendszereinek, tájainak, éghajlatának, természetes növénytakarójának és mezőgazdaságának oktatását segítő interaktív térképeket tartalmaz a CD. A felhasználó egy egyszerű bejelöléssel határozhatja meg, hogy milyen konkrét információk jelenjenek meg az alaptérképen. Társadalomföldrajz témakörben Ázsia országait, népsűrűségét, közlekedését, bányászatát, iparát, energiatermelését bemutató interaktív térképek találhatók a CD-n. A térképek szinte korlátlanul nagyíthatók szétesés nélkül, köszönhetően az alkalmazott vektoros technológiának. A nagyítások illetve a teljes térkép is kinyomtatható vagy exportálható az interaktív tábla saját szoftverébe.

Magyar történeti áttekintés a honfoglalás korától (CD)
Megismerést nyújt egészen a Honfoglalás korától kezdődően a magyar történelem folyamatára. Az interaktív időszalag segítségével lépkedhetünk a magyar történelem századai között, az adott időszak eseményeit összefoglaló táblázat mellett jelentős személyiségeinek életrajzát és a korszakhoz kapcsolódó Magyarország térképet is megjelenítve. Külön menüpontok alatt jeleníthető meg az Árpád-ház családfája, a magyarországi Anjouk családi kapcsolatai és a Habsburg-ház családfája, így megkönnyítve a teljes áttekintést. Nagy segítséget nyújt az összefüggések és a sorrendiségek megértésében, rálátást biztosít a magyar történelem egészére.

Digitális történelmi atlasz I. - őskor-XVIII.sz. (CD)
Történelmi tér-kép-tár I. és II.digitális CD felpezsdíti a hagyományos történelemórák menetét, élvezetesebbé, színesebbé téve az oktatást. Kifejezetten ajánljuk interaktív táblákhoz vagy projektoros kivetítéshez, de a térképek számítógép monitoron is jól láthatóak. A CD használata nagyon egyszerű, könnyen elsajátítható. Az új digitális történelmi atlasz első része az 5-6. osztályosoknak (10-12 éveseknek) készült,  de minden iskolatípusban használható az őskortól a XVIII. századig terjedő időszak egyetemes és magyar történelmi eseményeinek a tanításához. A CD-n Időszalaggal ábrázoltuk a legfontosabb események időpontjait és időtartamát. Tematikus térképek az őskortól a XVIII. századig terjedő időszak gazdaságát és kultúráját meghatározó témákról. Többek közt a földművelés és állattenyésztés kialakulása, az írás kialakulása, bányászat a Magyarországon a XIV. században, Európa kereskedelmi útjai. Jól áttekinthető történelmi térképek a különböző időszakok országainak, településeinek és eseményeinek ábrázolásával az őskortól a XVIII. századig.

Digitális történelmi atlasz II. - a XVIII.sz-tól napjainkig (CD)
A digitális CD felpezsdíti a hagyományos történelemórák menetét, élvezetesebbé, színesebbé téve az oktatást. Kifejezetten ajánljuk interaktív táblákhoz vagy projektoros kivetítéshez, de a térképek számítógép monitoron is jól láthatóak. A CD használata nagyon egyszerű, könnyen elsajátítható.

A Történelmi tér-kép-tár II. az első CD szerves folytatása, amely a XVIII. századtól napjainkig tárgyalja a világ és hazánk történelmét könnyen érthető és élvezetes formában. A nagyszámú és könnyen olvasható, nagyméretű térkép mellett számos igényes és esztétikus illusztrációt tartalmaz. Tematikus térképek a XVIII. századtól napjainkig terjedő időszak gazdaságát és kultúráját meghatározó témákról. Többek közt a Föld nagy vallásai, népsűrűsége, Magyarország közigazgatása a reformkorban, Magyarország gazdasági és kulturális élete a XIX. század első felében, a magyar anyanyelvű népesség aránya a XX. század elején, Magyarország gazdasága a dualizmus korában. Jól áttekinthető történelmi térképek a különböző időszakok országainak, településeinek és eseményeinek ábrázolásával a XVIII. századtól napjainkig.

Az ókori Kelet (CD)
A falitérkép alapján készült oktató CD részletes térképeken ábrázolja az ókori kelet államait. A kiváló minőségű térképek mellett a fontos személyiségek arcképei, életrajzai, a korra jellemző tárgyak képei is megtalálhatóak, szemléletesebbé téve az oktatást. A digitális tananyag interaktív táblához is remekül használható. Az interaktív táblán történő használat megkönnyítésére a térképekhez tartozó menüsor balra és jobbra is áttehető, így a magyarázó tanár soha nem takar el fontos információt. A menüsor a képernyő alján található, így mindig könnyen elérhető. A térképek az alkalmazott professzionális vektortechnikának köszönhetően minőségromlás nélkül akár az eredeti többszörösére is nagyíthatók. Ez lehetőséget biztosít a térképek egészben történő bemutatására, és a részek kiemelésére. A térképek rétegenként is felépíthetőek, így egyszerre töltik be egy áttekintő térkép és több tematikus térkép funkcióját is. A térképek és a leírások ki is nyomtathatóak és a diákok kezébe adhatók, vagy az interaktív tábla saját szoftverébe exportálhatók.

Az ókori Görögország  (CD)
A falitérkép alapján készült oktató CD részletes térképeken ábrázolja az ókori Görögországot. A kiváló minőségű térképek mellett a fontos személyiségek arcképei, életrajzai, a korra jellemző tárgyak képei is megtalálhatóak, szemléletesebbé téve az oktatást. Külön rész foglalkozik a görög istenekkel. A digitális tananyag interaktív táblához is remekül használható. Az interaktív táblán történő használat megkönnyítésére a térképekhez tartozó menüsor balra és jobbra is áttehető, így a magyarázó tanár soha nem takar el fontos információt. A menüsor a képernyő alján található, így mindig könnyen elérhető.
A térképek az alkalmazott professzionális vektortechnikának köszönhetően minőségromlás nélkül akár az eredeti többszörösére is nagyíthatók. Ez lehetőséget biztosít a térképek egészben történő bemutatására, és a részek kiemelésére. A térképek rétegenként is felépíthetőek, így egyszerre töltik be egy áttekintő térkép és több tematikus térkép funkcióját is. A térképek és a leírások ki is nyomtathatóak és a diákok kezébe adhatók, vagy az interaktív tábla saját szoftverébe exportálhatók.

A Római birodalom (CD)
A digitális CD tartalmazza mindazt az ismeretanyagot, amit a Római birodalomról tudni érdemes. A négy alaptérkép mellett, melyek Itália őskorát, a Királyság korát, a Köztársaság korát és a Császárság korát mutatják be, az interaktív időszalagról további tematikus és várostérképek, a kor pénzérméinek és jelentős épületeinek fotói és az uralkodók képei nyithatók meg. Ezt az egyszerűen kezelhető, különösebb számítástechnikai ismeretet nem igénylő CD-sorozatot azért fejlesztettük ki, hogy lehetővé tegyük minden pedagógus számára tantárgyának magas szintű és a korszerű technikai lehetőségeket kihasználó szemléltetését. Egyaránt használható interaktív táblával, projektorral vagy iskolai számítógépes hálózaton (segédprogrammal).

Honismeret  (CD)
Honismereti CD digitális tananyagunk betekintést nyújt a magyar nemzeti jelképek, történeti emlékek és a népi kultúra témakörébe. A nemzeti jelképek és ereklyék megismertetését a látványos képekhez kapcsolódó leírás segíti. A képek az interaktív tábla saját szoftverébe is kimásolhatók. A magyar történeti emlékek rajzos piktogramjainak térképi elhelyezése, nagyított képük és leírásuk közelebb hozza a történelmet a tanulók fantáziájához. Az interaktív néprajzi térkép településnevei mellett található jelekre kattintva megjeleníthetőek a tájegység jellegzetes népviseletének és népi építészeti emlékeinek képe és rövid leírása.

Magyar népi építőművészet, népviselet (GalériaCD)
A Magyar népi építőművészet, népviseletek Galéria CD az egyes tájegységek építészeti jellegzetességeit és népviseleteit jeleníti meg valósághű rajzok segítségével.

A magyar irodalom története  (CD)
Az elmúlt 600 év irodalmi életének meghatározó hazai illetve határon túli alakjait és eseményeit, korabeli arcképekkel, valamint rövid ismertetőszöveggel, az egyes korszakok térképeivel mutatja be. Az öt alaptérképen, melyek a humanizmus korának, a reneszánsz és barokk korának, a felvilágosodás korának, a romantika és a századforduló korának és a huszadik század és napjaink irodalmát mutatják be, a településekre vagy az arcképcsarnok képeire kattintva megjeleníthetőek az irodalmi személyiségek rövid életrajzai és berajzolható életútjuk. Az irodalomtörténeti tabló a komplex áttekintés lehetőségét biztosítja.

Térképjelek GalériaCD
Applikációs készlet a leggyakrabban használt térképjelekkel, az ásványkincsek és az ipar témakörében. Segíti a tanórák változatosabbá tételét,  a diákok bevonását az órai munkába, valamint a számonkérést. Használata egyszerű, jelkulcsa azonos a földrajzi atlaszéval. Bármely térkép gazdasági térképpé alakítható velük!

Földrajzi Vaktérképek (GalériaCD)
A földrajzi ismeretek begyakorlását segíti elő,a földrészek,országok,tájegységek vaktérképeinek használatával.

Történelmi Vaktérképek (GalériaCD)
A történelmi ismeretek begyakorlását teszi lehetővé az emberiség életét meghatározó nagy történelmi korszakok vaktérképeinek használatával.

Magyar történelmi arcképcsarnok (GalériaCD)
A  magyar királyokat, legfontosabb állami vezetőket sorakoztatja fel, Árpád fejedelemtől egészen napjainkig.

Világtörténelmi arcképcsarnok (GalériaCD)
Bemutatja a világ legjelentősebb fizikusait, a görög mitológia legismertebb alakjait, a római birodalom legfontosabb személyiségeit és a világtörténelem nagyjait.

Magyar irodalmi arcképcsarnok (GalériaCD)
Időrendi sorrendben mutatja be, a magyar írók és költők legnagyobbjait, Janus Pannoniustól Esterházy Péterig.

Basic Facts about Great Britain  (CD)
A hasonló című oktatótabló több mint 10 éve az angol országismeret bemutatásának egyik alapvető eszköze. A CD-változat jelentősen kibővíti a lehetőségeket. Áttekintést ad Nagy-Britannia történetéről, gazdaságáról, államrendszeréről és szokásairól. Nagy segítség az érettségire és nyelvvizsgára készülők számára!

Szögek (CD)
Könnyedén, játékos formában ismertet meg a szög fogalmával, ismerteti a szögek fajtáit, nagyság szerinti osztályozását. Színes képekkel illusztrált feladatok segítségével teszi élvezhetővé a tananyag elsajátítását.
Csomag tartalma 22 CD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó 5-12 osztály
Licenc 30 gépes
Tantárgy matematika, történelem
Magyarország Földrajza (CD)
Európa földrajza (CD)
Bolygónk (Föld) földrajza (CD)
Eurázsián kívüli kontinensek földrajza (CD)
Ázsia földrajza (CD)
Magyar történeti áttekintés a honfoglalás korától (CD)
Digitális történelmi atlasz I. - őskor-XVIII.sz. (CD)
Digitális történelmi atlasz II. - a XVIII.sz-tól napjainkig (CD)
Az ókori Kelet (CD)
Az ókori Görögország (CD)
A Római birodalom (CD)
Honismeret (CD)
Magyar népi építőművészet, népviselet (GalériaCD) - 1 gépes
A magyar irodalom története (CD)
Térképjelek (GalériaCD) - 1 gépes
Földrajzi Vaktérképek (GalériaCD) - 1 gépes
Történelmi Vaktérképek (GalériaCD) - 1 gépes
Magyar történelmi arcképcsarnok (GalériaCD) - 1 gépes
Világtörténelmi arcképcsarnok (GalériaCD) - 1 gépes
Magyar irodalmi arcképcsarnok (GalériaCD) - 1 gépes
Basic Facts about Great Britain (CD)
Szögek (CD)

Megjegyzés

3 gépes licensz is megrendelhető

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!