Termékek Menü

Európán kívüli kontinensek csomag

Ár:
111.094 Ft (87.476 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ST-00030
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Eurázsián kívüli kontinensek, Ázsia földdrajza, Dél-Ázsia, Délkelet-Ázsia valamint Közel-Kelet és Közép-Ázsia természet- és társadalomföldrajza

Leírás és Paraméterek

1. Az Eurázsián kívüli kontinensek (CD)

A digitális tananyag megismerést nyújt az Eurázsián kívüli világ, természet-és társadalomföldrajzi témakörében.

Természetföldrajz témakörben Eurázsián kívüli kontinensek határainak, vízrajzának, domborzatának, hegységrendszereinek, tájainak, éghajlatának, természetes növénytakarójának és mezőgazdaságának oktatását segítő interaktív térképeket tartalmaz a CD. A felhasználó egy egyszerű bejelöléssel határozhatja meg, hogy milyen konkrét információk jelenjenek meg az alaptérképen.

Társadalomföldrajz témakörben Európán kívüli kontinensek országait, népsűrűségét, közlekedését, bányászatát, iparát, energiatermelését , bemutató interaktív térképek találhatók a CD-n.

2. Ázsia földrajza (CD)

A digitális tananyag bemutatja Ázsia természet-és társadalomföldrajzi sajátosságait.
Természetföldrajz témakörben Ázsia határainak, vízrajzának, domborzatának, hegységrendszereinek, tájainak, éghajlatának, természetes növénytakarójának és mezőgazdaságának oktatását segítő interaktív térképeket tartalmaz a CD. A felhasználó egy egyszerű bejelöléssel határozhatja meg, hogy milyen konkrét információk jelenjenek meg az alaptérképen.

Társadalomföldrajz témakörben Ázsia országait, népsűrűségét, közlekedését, bányászatát, iparát, energiatermelését bemutató interaktív térképek találhatók a CD-n.


A térképek szinte korlátlanul nagyíthatók szétesés nélkül, köszönhetően az alkalmazott vektoros technológiának. A nagyítások illetve a teljes térkép is kinyomtatható vagy exportálható az interaktív tábla saját szoftverébe.

Ezt az egyszerűen kezelhető, különösebb számítástechnikai ismeretet nem igénylő CD-sorozatot azért fejlesztettük ki, hogy lehetővé tegyük minden pedagógus számára tantárgyának magas szintű és a korszerű technikai lehetőségeket kihasználó szemléltetését. Egyaránt használható interaktív táblával, projektorral vagy iskolai számítógépes hálózaton (segédprogrammal).

A CD-k licence: 3 gépes

3. Dél-Ázsia (DVD)

Dél-Ázsia országai változatos képet mutatnak. A film gyönyörű képekben tárja a néző elé Dél-Ázsia tájait, a régió időjárásának és mezőgazdaságának jellegzetességeit. Az Indiai szubkontinens országai: Pakisztán, Banglades, Nepál, Bhután és India. Dél-Ázsiában három fő földrajzi terület fekszik. Északon nagyrészt a Himaláját magában foglaló hegyvidék, középen az Indus és a Gangesz által határolt, termékeny talajú síkság, délen pedig a Nyugati - és a Keleti Ghatok által határolt Dekkán-fennsík. A film bemutatja, hogyan hat a monszun ezekre a régiókra, valamint azt, hogy milyen módszerekkel művelik a földet a ezeken a tájegységeken.

Célok:

- megismertetni a nézőkkel az Indiai szubkontinens földrajzi régióit,
- taglalni a monszun Dél-Ázsia életében betöltött szerepét,
- bemutatni a Dél-Ázsiában használatos rizs-, tea- és cukornád-termesztési módszereket,
- vázolni, hogyan hat a természet és a különböző erőforrások a térség lakóinak életére.

A film hossza kb. 30 perc

4. Délkelet-Ázsia (DVD)

Délkelet-Ázsia a Föld egyik legváltozatosabb élővilágával és tájszerkezettel rendelkező régiója. Találunk itt gyönyörű tengerpartokat, sűrű esőerdőket, hatalmas hegyeket, bővizű folyókat és aktív vulkánokat.Délkelet- Ázsia a félszigetek és a szigetvilágok földje. Az Indokínai - félsziget az Ázsiai szárazföld déli részénél, Kínától délre, Indiától és Bangladestől keletre helyezkedik el. A Maláj-félsziget az Indokínai-félsziget meghosszabbítása: Thaiföld délnyugati részéből, Nyugat- Malajziából, és Szingapúr szigetéből áll. Indonézia és a Fülöp-szigetek több ezer szigetből tevődik össze. A film segítségével megismerjük Délkelet-Ázsia nemzeti parkjait és csodálatos élővilágát: különböző fajú madarakat és emlősállatokat. Megfigyelhetjük Délkelet-Ázsia helyi éghajlati viszonyait és sajátos gazdasági helyzetét. Láthatunk számos Fülöp-szigeteki és indonéziai műalkotást, építési remekművet.

A film hossza kb. 30 perc.

5. Közel-Kelet és Közép-Ázsia (DVD)

A Közel-Keletnek van egy kulcsfontosságú területe, ahol három kontinens, Ázsia, Afrika és Európa találkozik. A Közel-Kelet és Közép-Ázsia a világ egyik fontos régióját alkotják. Mind a Közel-Keletnek, mind pedig Közép-Ázsiának rendkívül száraz a klímája. Mindkét régió területén sok a sivatag és a sztyepp; ezeket hegységek választják el egymástól. Az emberek úgy alkalmazkodnak a sivatagi körülményekhez, hogy laza öltözetet és fejfedőt viselnek, valamint vastag falú és magas mennyezetű házakat építenek. A sivatagokon keresztülhaladó folyókat egzotikus folyóknak nevezzük. Ilyen például a Nílus, a Tigris és az Eufrátesz, valamint a Jordán. A magas hegyekben több csapadék hull, mint az alacsonyabban fekvő területeken. Közép-Ázsia jelentős részét száraz füves területek, úgynevezett sztyeppék borítják. A Fekete tenger és a Földközi tenger mentén fekvő területeket enyhe, csapadékos tél, és száraz, forró nyár jellemzi. A régió legértékesebb erőforrásai a föld alatt fellelhető óriási kőolaj, földgáz, és egyéb ásványtelepeken találhatóak.

A film hossza kb. 30 perc
Csomag tartalma 2 CD, 3 DVD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Stiefel Kiadó, Digitális Tananyag Kft.
Licenc 3 gépes
Tantárgy földrajz
Eurázsián kívüli kontinensek földrajza
Ázsia földrajza
Dél-Ázsia
Délkelet-Ázsia
Közel-Kelet és Közép-Ázsia

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő