Termékek Menü

Digitális történelmi atlasz csomag

Ár:
111.094 Ft (87.476 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ST-00028
Átlagos értékelés: Nem értékelt
2 Digitális történelmi atlasz - az őskortól napjainkig + 3 film: A sötét középkor; Holocaust; A hanglemez története

Leírás és Paraméterek

1. Digitális történelmi atlasz I. (CD)

Őskor-XVIII.sz.

Történelmi tér-kép-tár I. és II.digitális CD felpezsdíti a hagyományos történelemórák menetét, élvezetesebbé, színesebbé téve az oktatást. Kifejezetten ajánljuk interaktív táblákhoz vagy projektoros kivetítéshez, de a térképek számítógép monitoron is jól láthatóak. A CD használata nagyon egyszerű, könnyen elsajátítható.

A Stiefel kiadó új digitális történelmi atlaszának első része az 5-6. osztályosoknak (10-12 éveseknek) készült, de minden iskolatípusban használható az őskortól a XVIII. századig terjedő időszak egyetemes és magyar történelmi eseményeinek a tanításához. A CD-n Időszalaggal ábrázoltuk a legfontosabb események időpontjait és időtartamát.

Tematikus térképek az őskortól a XVIII. századig terjedő időszak gazdaságát és kultúráját meghatározó témákról. Többek közt a földművelés és állattenyésztés kialakulása, az írás kialakulása, bányászat a Magyarországon a XIV. században, Európa kereskedelmi útjai.

Jól áttekinthető történelmi térképek a különböző időszakok országainak, településeinek és eseményeinek ábrázolásával az őskortól a XVIII. századig.

Digitális történelmi atlasz II. (CD)

a XVIII.sz-tól napjainkig

A digitális CD felpezsdíti a hagyományos történelemórák menetét, élvezetesebbé, színesebbé téve az oktatást. Kifejezetten ajánljuk interaktív táblákhoz vagy projektoros kivetítéshez, de a térképek számítógép monitoron is jól láthatóak. A CD használata nagyon egyszerű, könnyen elsajátítható.

A Történelmi tér-kép-tár II. az első CD szerves folytatása, amely a XVIII. századtól napjainkig tárgyalja a világ és hazánk történelmét könnyen érthető és élvezetes formában. A nagyszámú és könnyen olvasható, nagyméretű térkép mellett számos igényes és esztétikus illusztrációt tartalmaz. Most sem maradt el a már jól bevált és megszeretett Stiefel-sajátosság: a térképek alatti időszalag, az események időbeli és térbeli összefüggéseinek érzékeltetésére.

Tematikus térképek a XVIII. századtól napjainkig terjedő időszak gazdaságát és kultúráját meghatározó témákról. Többek közt a Föld nagy vallásai, népsűrűsége, Magyarország közigazgatása a reformkorban, Magyarország gazdasági és kulturális élete a XIX. század első felében, a magyar anyanyelvű népesség aránya a XX. század elején, Magyarország gazdasága a dualizmus korában.

Jól áttekinthető történelmi térképek a különböző időszakok országainak, településeinek és eseményeinek ábrázolásával a XVIII. századtól napjainkig.

A CD-k licence: 3 gépes

3. A sötét középkor (DVD)

A középkorra leginkább az éhínség, a járványok és a háborúskodás volt a jellemző. Az európai lakosság feudális társadalmi rendszerben élt, melyben a király volt a teljhatalmú úr. 1215-ben az angliai főnemesek egymással szövetségre lépve arra kényszerítették János angol királyt, hogy aláírja a Magna Chartát, amely elsőként korlátozta a király hatalmát, és olyan tanácsadó testület létrehozását írta elő, amely - még ha igen kezdetleges módon is - a mai modern parlamentek elődjének tekinthető. Ez az időszak egyben az egyház hatalma és tekintélye megerősödésének korszaka is volt, amely képessé vált arra, hogy gátat vessen a lovagok erőszakkal terhes viszálykodásainak, lefektette a lovagi küzdelmek szabályainak alapjait, illetve II Orbán pápa személyében meghirdette az első keresztes hadjáratot Jeruzsálem visszahódítása érdekében. Az éhínség és a Fekete Halál néven ismert, egész Európán végigsöprő pestisjárvány a földrész felének lakosságát pusztította el, míg a Franciaország és Anglia között százéves háború tovább tizedelte a népességet. A program egy olyan korszak döntő fontosságú kulturális, egyházi és politikai fejlődését mutatja be, amely meghatározó módon befolyásolta Európa későbbi történelmét.

4. Holocaust (DVD)

A filmben a Holocaust tanúi beszélnek a Kristályéjszaka szörnyű eseményeiről, Lengyelország gettóiról, a halálvonatokról, valamint Auschwitz gázkamráiról. A nézők szembesülhetnek a koncentrációs táborok szörnyűségeivel; megtudhatják, milyenek voltak a félelem, a megaláztatás és a jogfosztottság évei. A film érzékelteti a tragédia nagyságrendjét, és általánosan is foglalkozik az előítéletekből, a rasszizmusból és a közönyösségből adódó veszélyekkel. A film véleményalkotásra készteti a nézőket, akik a látottak alapján minden bizonnyal elgondolkodnak ezen a kérdésen: 'Én vajon mit tettem volna'

5. A hanglemez története - Edison, Johnson, Berliner (DVD)

Miután Edison bebizonyította, hogy a hang mechanikai úton gerjeszthető, egy újító Eldirdge R. Johnson kifejlesztette a beszélő gépet, amely a mai hangtechnika elődjének tekinthetünk. Ezek a beszélőgépek hamar elterjedtek, és ez a kultúra és a zene rohamos fejlődését eredményezte.

A filmek hossza kb. 30 perc
Csomag tartalma 2 CD, 3 DVD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Stiefel
Licenc 3 gépes
Tantárgy történelem
Digitális történelmi atlasz I.
Digitális történelmi atlasz II.
A sötét középkor
Holocaust
A hanglemez története

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő