Termékek Menü

Digitális matematikai feladatgyűjtemény 5-8. osztály - iskolai

Ár:
3.175.000 Ft (2.500.000 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DT-DH-00022-I
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A Digitális matematikai feladatgyűjtemény használata kiválóan alkalmas arra, hogy ösztönözzük a gyerekeket arra, hogy merjenek próbálkozni, kísérletezni, tudjanak nem szokványos feladatokat megoldani, alkalmazkodni a megváltozott feltételekhez, miközben p

Leírás és Paraméterek

Akkreditált tananyag

A Digitális matematikai feladatgyűjtemény számítógépes oktatóprogram kimondottan az általános iskolai tananyag tanítását és gyakoroltatását tűzték ki célul. A szorosan vett tananyag gyakoroltatásán túl esetenként az ismereteket bővíti, szakköri feladatmegoldásokra vagy versenyekre való felkészítésre is alkalmas. A tanító az iskolai osztály tudásszintjének megfelelően tudja kiválasztani a kérdéseket, feladatokat.
A faladatok egy része jól használható diszgráfiás, diszkalkuliás és diszlexiás gyerekek tanítása során.
Mindegyik szoftver egyaránt alkalmas arra, hogy a diákok otthon használják (otthoni, egyéni verzió), ill. arra, hogy a tanító munkáját segítsék az iskolai oktatás során.

A matematikai nevelés-oktatás célja fejleszteni azon képességeket, amelyek segítségével a tanulók felkészülhetnek az önálló ismeretszerzésre.
Ennek elérésére életkorukhoz igazodó módszereket kell választani.
Kitüntetett figyelmet kap a matematikai kompetencia hangsúlyos készség- és képesség-komponenseinek fejlesztése:

Digitális matematikai feladatgyűjtemény felső tagozat jellegzetességei:
  • Az általános iskola felső tagozatában a matematika tanítása során az alsós évfolyamok szemléletformáló, tevékenykedtető, felfedeztető fejlesztő munkája és a középiskolás évfolyamok deduktív gondolkodásra nevelő fejlesztő munkája között összekötő szerep mutatkozik,
  • nagy hangsúlyt kell fektetni mind a konkrét, gyakorlati tevékenységekre, mind pedig az absztrakt gondolkodás fejlesztésére
  • az érdeklődés fenntartása, a sikerélmények biztosítása is kiemelten fontos feladatok, melyet a digitális technika változatossága, szokásostól eltérő volta képes szolgálni,
  • figyelembe kell venni azt a jellegzetességet, hogy a gyerekek közötti különbségek megnőnek a korábbiakhoz képest. Ebben az iskolaszakaszban csak nagyon változatos tanári munkaformákkal és módszerekkel lehet biztosítani azt, hogy minden gyerek a lehetőségeihez képest megfelelően fejlődjön.
  • az 5-6. évfolyamokban (alapozó szakasz) a számolási készség fejlesztése mellett ebben az időszakban nagy hangsúly van a szövegértés fejlesztésén.
  • a 7-8. évfolyamokban (fejlesztő szakasz) az ismeretszerzés folyamatában az induktív gondolkodás még mindig vezető szerepet játszik, azonban egyre jelentősebb szerepet kapnak a deduktív következtetések. Ebben a korosztályban fontos feladat a szociális kompetenciák fejlesztése, melyhez a programok használata jelentős segítséget nyújt (páros (párbaj) vagy csoportmunka, kooperatív tevékenységek).

A mai világ elvárásai kihívást jelentenek a matematikaoktatás számára. Az oktatóprogramok használata kiválóan alkalmas arra, hogy ösztönözzük a gyerekeket arra, hogy merjenek próbálkozni, kísérletezni, tudjanak nem szokványos feladatokat megoldani, alkalmazkodni a megváltozott feltételekhez, miközben pontosságra, kitartásra, fegyelmezett munkára és monotonitástűrésre is neveljük őket.

A matematikatanításnak az egyik leghangsúlyosabb feladata az ismeretátadás. Ezen ismeretátadás és az ismeretek rögzítése, begyakorlása a gyermekek számára sokszor száraz, unalmas, monoton tevékenység. Az oktatószoftverek használata jelentősen színesíti ezeket a tevékenységeket, és a megfelelő formában alkalmazva kellő motivációt biztosít nekik a ,,szárazabb' tevékenységek végzésére.
Házhozszállítás 3-5 munkanap
Intézmény általános iskola
Kiadó Digitális Tananyag Kft.
Licenc iskolai
Pályázat TIOP 1.1.1/11, Akkreditált tananyagok, TÁMOP 3.1.4-12
Tantárgy matematika

Megjegyzés

Akkreditált tananyag!
A digitális tananyag aktiválása

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!