Termékek Menü

Digitális emberi test csomag

Ár:
111.094 Ft (87.476 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ST-00047
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

1. Csontváz (CD)

Az emberi csontvázat bemutató CD a csontváz részeivel, a gerincoszloppal, a csont szerkezetével, a koponya csontjaival és a végtagok csontjaival ismerteti meg a diákokat. Ábrákkal, magyarázó feliratokkal, lehetové téve a gyakorlást vagy a számonkérést.

2. Emésztés és egészséges táplálkozás (CD)

Széleskörűen és több szempontból mutatja be a témát. Foglalkozik az emésztőrendszer felépítésével, a maradandó fogazattal, a belekkel és a kapcsolódó mirigyekkel, a táplálék feldolgozásával és az egészséges táplálkozással. Szemléletes ábrái segítségével könnyen megérthető és áttekinthető a téma.

Ezt az egyszerűen kezelhető, különösebb számítástechnikai ismeretet nem igénylő CD-sorozatot azért fejlesztettük ki, hogy lehetővé tegyük minden pedagógus számára tantárgyának magas szintű és a korszerű technikai lehetőségeket kihasználó szemléltetését. Egyaránt használható interaktív táblával, projektorral és vetítővászonnal vagy iskolai számítógépes hálózaton (segédprogrammal)

A CD-k licence: 3 gépes

3. Az emésztő rendszer (DVD)

A tápanyagok adják a sejt növekedéséhez és regenerálásához szükséges nyersanyagot. A szénhidrátok (például a keményítő és a cukor) is tápanyagok. A táplálkozási szakértők kifejlesztették az úgynevezett táplálékpiramist, amely megmutatja, mennyit kell ennünk az egyes tápanyagcsoportokból. A szervezetünk csak úgy tudja felhasználni a tápanyagokat, ha előtte apró részecskékre, úgynevezett molekulákra bontja. A kémiai lebontás folyamatában a víz, savak és enzimek játszanak szerepet. A fogak és a gyomorizmok a mechanikai emésztést végzik. Amikor az étel bekerül a vékonybélbe, az apró bélbolyhok felszívják a tápanyag- molekulákat és a véredényekbe juttatják őket. Miután a megemésztett étel tápanyagai felszívódtak, a kiválasztó rendszer eltávolítja a nem hasznosítható anyagokat. A bőr, a tüdő és a vizeletkiválasztó rendszer ürítik ki a salakanyagokat a szervezetből.

A film hossza kb. 50 perc

4. A légző és keringési rendszer (DVD)

A testünk olyan, mint egy nagyon komplikált gépezet; számos szervrendszer együttműködésén alapul. Ebben a programban a tanulók felfedezhetik a légzőrendszer és a keringési rendszer legfontosabb jellemzőit. A program első része a légzőrendszert mutatja be. A nézők megismerhetik azt a komplex szervrendszert, amely lehetővé teszi a légzést. A légzőrendszer a nagy méretű felső légutaktól a tüdőben található parányi léghólyagokig terjed, ahol az oxigén és a széndioxid cseréje történik. Ezen a ponton találkozik a légzőrendszer és a keringési rendszer. Ezek után a program bemutatja a vérkeringés rendszerét. Szó esik a szív szerkezetéről és működéséről, a véredények felépítéséről, a vér összetevőiről és szerepükről, valamint a vérnyomásról. A film végén a nézők megtudhatják, milyen kapcsolat van a két szervrendszer között és miért fontos, hogy megőrizzük az egészségüket.

A film hossza kb. 20 perc

5. A csontváz és az izomrendszer (DVD)

Megismerjük az izmok, inak és szalagok kapcsolatát a csontokkal, valamint az ehhez kapcsolódó mozgás dimaikáját. Nagy segítséget kapunk abban is, hogy a csontjaink és izmaink miként lesznek erősek és egészségesek.
Csomag tartalma 2 CD, 3 DVD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Kiadó Stiefel Kiadó, Digitális Tananyag Kft.
Licenc 3 gépes
Tantárgy biológia
Csontváz
Emésztés és egészséges táplálkozás
Az emésztő rendszer
A légző és keringési rendszer
A csontváz és az izomrendszer

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő