Termékek Menü

Dig. magyar nyelvi és kommunikációs fgy. 5-8. oszt. - 1 gépes

Ár:
48.750 Ft (38.386 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DT-DH-00024
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A Digitális magyar nyelvi és kommunikációs feladatgyűjtemény számítógépes oktatóprogram kimondottan az általános iskolai tananyag tanítását és gyakoroltatását tűzték ki célul. A szorosan vett tananyag gyakoroltatásán túl esetenként az ismereteket bővíti,

Leírás és Paraméterek

Akkreditált tananyag

A Digitális magyar nyelvi és kommunikációs feladatgyűjtemény számítógépes oktatóprogram kimondottan az általános iskolai tananyag tanítását és gyakoroltatását tűzték ki célul. A szorosan vett tananyag gyakoroltatásán túl esetenként az ismereteket bővíti, szakköri feladatmegoldásokra vagy versenyekre való felkészítésre is alkalmas. A tanító az iskolai osztály tudásszintjének megfelelően tudja kiválasztani a kérdéseket, feladatokat.
A faladatok egy része jól használható diszgráfiás, diszkalkuliás és diszlexiás gyerekek tanítása során.
Mindegyik szoftver egyaránt alkalmas arra, hogy a diákok otthon használják (otthoni, egyéni verzió), ill. arra, hogy a tanító munkáját segítsék az iskolai oktatás során.

Kiemelt feladatok:
A fejlesztés-központúság megvalósítása: az anyanyelvi kifejezőkészség magasabb szintre emelése szóban és írásban egyaránt.
Az esélyegyenlőtlenség csökkentése.
Új tevékenységi formák bevezetése (digitális technika).
Az értékelési módszerek bővítése, flexibilitás biztosítása.

Az általános iskola felső tagozatában a magyar nyelv és kommunikáció tanítása során
  • az alsós évfolyamok szemléletformáló, tevékenykedtető, felfedeztető, fejlesztő munkája és a középiskolás évfolyamok elvont gondolkodásra nevelő fejlesztő munkája között összekötő szerep mutatkozik,
  • nagy hangsúlyt kell fektetni mind a konkrét, gyakorlati tevékenységekre, mind pedig az absztrakt gondolkodás fejlesztésére
  • az érdeklődés fenntartása, a sikerélmények biztosítása is kiemelten fontos feladat, amelyet a digitális technika változatossága, szokásostól eltérő jellege képes szolgálni,
  • a gondolkodás és megértés továbbfejlesztése, a nyelvtani ismeretek elmélyítése rendkívül fontos feladat, hiszen ezek valamennyi tantárgy tanulását segíti, és különösen az idegen nyelvek elsajátítása során nyújthatnak kapaszkodót.
  • figyelembe kell venni azt a jellegzetességet, hogy a gyerekek közötti különbségek megnőnek a korábbiakhoz képest. Ebben az iskolaszakaszban csak nagyon változatos tanári munkaformákkal és módszerekkel lehet biztosítani azt, hogy minden gyerek a lehetőségeihez képest megfelelően fejlődjön.
  • az 5-6. évfolyamokban a korábban megszerzett szövegértési képességek, kommunikációs, helyesírási és grammatikai képességek fejlesztése és elmélyítése mellett nagy hangsúlyt kap az figyelem, alkotóképesség és kreativitás kibontakoztatása.
  • a 7-8. évfolyamokban az ismeretszerzés folyamatában a problémamegoldó és fogalmi gondolkodásra való ösztönzés mellett jelentős szerepet kapnak különböző nevelési feladatok is. A nyelvhasználattal és grammatikával foglalkozó kérdések segítik a művelődés igényének és szokásának kialakítását, felhívják a figyelmet a magyar nyelv és magyar kultúra fontosságára és elválaszthatatlanságára. Ebben a korosztályban fontos feladat a szociális kompetenciák fejlesztése, amelyhez a programok használata jelentős segítséget nyújt (páros (párbaj) vagy csoportmunka, kooperatív tevékenységek).
Házhozszállítás 3-5 munkanap
Intézmény általános iskola
Kiadó Digitális Tananyag Kft.
Licenc 1 gépes
Pályázat TIOP 1.1.1/11, Akkreditált tananyagok, TÁMOP 3.1.4-12
Tantárgy nyelvtan, magyar

Megjegyzés

Akkreditált tananyag!
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!