Termékek Menü
0

Csokonai Vitéz Mihály énekelt költészete (DVD)

Csokonai Vitéz Mihály énekelt költészete (DVD) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
12.192 Ft (9.600 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DE-00001
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A kiadás először tesz kísérletet Csokonai dallamra írt, énekelt költészetének feltárására és megszólaltatására, vm. a korabeli forrásokat is figyelembe véve próbálja értelmezni a 18. század végi magyar énekelt (dal)költészetet.

Leírás és Paraméterek

A CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÖSSZES MŰVEI sorozatban megjelent:
Csokonai Vitéz Mihály énekelt költészete - elektronikus kritikai kiadás - (DVD)

Sorozatszerkesztő: Debreczeni Attila
Sajtó alá rendezte, a bevezető tanulmányt és a jegyzeteket írta: D. Hovánszki Mária

Előadók: Csörsz Rumen István, Fodor Beatrix, Hertelendy Rita, Ollé Attila, Palócz Réka, Pataki P. Dániel, Tóbisz Tinelli Tamás (ének); Alter Katalin, Kasza Roland, Rózsa Gábor (csembaló, zongora); Musica Historica Együttes

Kiadja: Debreceni Egyetemi Kiadó

A Csokonai Vitéz Mihály énekelt költészetét feldolgozó jelen kiadvány a kritikai kiadás elektronikus változatának első megjelenő része. A kiadás több szempontból is úttörő vállalkozás. Egyrészt először tesz kísérletet Csokonai dallamra írt, énekelt költészetének teljes körű feltárására és megszólaltatására, másrészt a bevezető tanulmány az eddigi irodalom- és zenetörténeti kutatásokat az újabban előkerült korabeli forrásokat is figyelembe véve próbálja értelmezni a 18. század végi magyar énekelt (dal)költészetet.

A közel négyórás hanganyaggal rendelkező DVD a tanulmányon és az egyes dalokhoz tartozó kritikai jegyzeteken kívül a forrásul használt, nagyobbrészt kéziratos kották eredeti, mindmáig kiadatlan fotókópiáit is tartalmazza.
Az énekeket különböző szempontok szerint csoportosító táblázatokból a felhasználó tetszése szerint válogatva ugorhat az egyes énekek kritikai földolgozásához, indíthatja el a dalok lejátszását és/vagy nyithatja meg az énekek beszerkesztett kottáját és szövegét. A többféle elrendezést, illetve az egyes rendszerek közötti átjárhatóságot az anyag irodalmi-zenei kettőssége tette szükségessé, hiszen a zene felől nézve az irodalmitól alapvetően eltérő elvek alapján csoportosíthatjuk az énekelt verseket.
Mivel a hanganyag a kiadvány kritikai jellege miatt elsősorban a korabeli amatőr házimuzsikálást kívánja megjeleníteni, a dalok többsége egy-egy szólóhangszer (zongora, gitár) kíséretében szólal meg.
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Licenc 1 gépes
Tantárgy ének-zene

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő