Termékek Menü

Bibliai filmek sorozat IV.

Ár:
13.488 Ft (10.620 Ft + ÁFA)
Cikkszám: EO-00003
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Pier Paolo Pasolini filmje a Biblia újszövetségi részének Máté evangéliumát dolgozta fel, az evangélium sorainak szöveghű visszaadásával; Karol Wojtylának - akit a ,,pápák pápájának' is neveznek - élettörténetét beszéli el ez az 5 részes minisorozat

Leírás és Paraméterek

Máté evangéliuma

Pier Paolo Pasolini (Oidipus király, Teoréma, Decameron) filmje a Biblia újszövetségi részének Máté evangéliumát dolgozta fel, az evangélium sorainak szöveghű visszaadásával. Pasolini egyedi látásmódja, a film rendkívüli líraisága, a tradicionális és a modern elemek ötvözete révén méltán vált ez az alkotás a világhírű rendező legnépszerűbb művévé.

133 perc


II. János Pál - a béke pápája I-II.

Karol Wojtylának - akit a ,,pápák pápájának', és a ,,leg-ek pápájának' is neveznek - azaz II. János Pál pápának izgalmas élettörténetét beszéli el ez a különleges, a Vatikán ajánlását is kiérdemlő öt részes minisorozat. Külön érdekessége az alkotásnak, hogy a pápa szerepét az Oscar és Golden Globe díjas Jon Voight (Mission Impossible, Tomb Raider) alakítja. A Vatikán együttműködésével a stáb olyan különleges helyszíneken is forgathatott, mint a római Szent Péter tér, a Sixtus-i Kápolna és a Vatikán körüli területek. A filmben feltárul a XX. századi történelem és egy kalandos, példamutató élet számtalan eseménye, a pápa lengyel ifjúkorától a több mint 120 országot behálózó pápai útjain át az utolsó napokig. John Kent Harrison alkotásából megtudhatjuk, hogyan sikerült II. János Pálnak milliónyi ember szívét megérintenie.

Édesanyja korai halálát követően, Karol Wojtyla édesapjával nőtt fel Krakkóban a 20. század első felében. Egy kimagasló diák, vonzó személyiséggel, arról álmodozik, hogy színész lesz. Amikor szülőföldjét 1939-ban a nácik megszállják, ő és a barátai titokban szembehelyezkednek a lengyel kultúra módszeres üldözésével. Ám apja halála, és az ezt a veszteséget kísérő kínzó magány hatására Karol személyes ,,ellenállása' új formát ölt. Elhatározza, hogy a papi hivatást követi. A háború végén Lengyelország a szovjetek szorításába kerül. Az újonnan felszentelt Karol állandóan fiatalokkal van körülvéve, akiket az emberi méltóság oltalmazására és védelmére tanít. A rezsim saját magára vonatkoztatva komoly fenyegetésnek tekinthette volna őt, de a hatóságok pusztán, egy ártalmatlan, értelmiségiként tekintették, még támogatták is a püspökké nevezését. Ezzel Karol Wojtyla lett a legfiatalabb püspök Lengyelország történelmében. Amikor bíborossá nevezik, Karol rendíthetetlen hazája egyházi vezetésében, egy igaz és valódi tüske a kormány oldalában. Ezért egész katolikus világ elkezdi csodálni őt.
I János Pál 1978-ban bekövetkezett halálakor, a Konklávé bíborosai úgy határoznak, hogy Wojtyla a megfelelő ember arra, hogy az Egyházat átvezesse a 21. századba.

Így Karol elhagyja szeretett Lengyelországát, hogy II. János Pállá váljon. Szabad, eredeti, természetes személyisége és hozzáállása néhány prelátust aggaszt, de azonnal megnyeri az emberek szívét. A félelemtől és ideológiától megbénult korban az új pápa mindenkinek újból megmutatja a Kereszténység mindent legyőző erejét; ez egy mély változás kezdete, amely önmagában az egész világra és az egész Egyházra hatással lesz. Pápaként csodásan túlél egy ellene intézett merényletet 1981-ben, és nem csak ez az eset világít rá küldetésére. II. János Pál megingathatatlan uralmának köszönhetően, segített a történelem folyását új mederbe terelni: szerepe volt 1989-ben a berlini fal leomlásában és a Kommunista rendszer összeomlásában is. Az ez utáni években Wojtyla pápa mind fizikailag mind lelkileg szenvedésekkel teli, megviselő eseményeken ment keresztül. Egyrészt fizikai betegségei és a Parkinson kór gátolják utazásaiban és hátráltatják abban, hogy apostoli küldetését véghezvigye. Másrészt a folyamatos jelenléte a béke és az emberi méltóság oltalmazása mellett számos háborút és nemzetközi konfliktust rendezett.
A fáradhatatlan pápa megtapasztalja a hitet és reményt, amikor a 2000-es Nagy Jubileum alkalmával teljesíti ígéretét, hogy átvezeti Egyházát az Új Évezredbe. Izraeli útjával megpróbálja betölteni az szakadékot a kereszténység és a zsidóság között, és meghódítja a világot azzal az elhatározásával, hogy nem rejti el fizikai gyengeségét, hordozza keresztjét, ahogy Jézus tette.

120 +82 perc
Csomag tartalma 3 DVD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola, középiskola
Licenc 1 gépes
Tantárgy hittan, irodalom
Máté evangéliuma
II. János Pál - a béke pápája I-II.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!