Termékek Menü

Alsós kompetenciacsomag VII. - 1 gépes

Ár:
147.828 Ft (116.400 Ft + ÁFA)
Cikkszám: MKK-AKVII-CD
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A szoftverek feladatai játékos formában segítik a szöveges feladatmegoldásban való jártasság kialakítását. Megtanítja a gyermekeknek a szöveges feladatba beágyazott matematikai tartalmak kiszűrését, a feladatok csoportba sorolását, azt a nyelvezetet, amel

Leírás és Paraméterek

Így könnyű I-II-III.
Az oktatásra szánt ismeretek jórészt összefüggésekre vonatkozó ismeretek, melyek túlnyomórészt szövegbe ágyazva jelennek meg. Egy adott szöveg megértésének elengedhetetlen feltétele a szövegben rejlő összefüggések megismerésének, megértésének, alkalmazásának készsége. Ez a tudásszerző képesség az iskolai eredményesség alapvető feltétele. Ennek a kritikus képességnek a fejlesztésére eddig nem volt megfelelő eszköz a kezünkben. Az Így könnyű! CD-ROM ezt a hiányt pótolja.
 • Kedves figurák segítik a szöveges feladatok lényeges és lényegtelen információinak megkülönböztetését, a probléma szempontjából fontos összefüggések felismerését, melyek eredményeként megadható a válasz az egyszerű számolási feladatok elvégzése után.
 • A tanév folyamán bármikor beépíthetjük a feladatokat egy-egy tanult művelet alkalmazásának gyakoroltatására, vagy alkalmazásának ellenőrzésére. Osztálykeretben interaktív táblán és számítógépen, egyénileg, párosan, vagy csapatban egyaránt használható.
 • A CD tíz szereplőjéhez tíz különböző feladattípus tartozik a megoldást eredményező műveletek szerint. Minden szereplőhöz három történet kapcsolódik, és minden történet további három feladatot rejt kétféle nehézségi szinten.
 • A szoftver feladatai játékos formában segítik a szöveges feladatmegoldásban való jártasság kialakítását. Megtanítja a gyermekeknek a szöveges feladatba beágyazott matematikai tartalmak kiszűrését, a feladatok csoportba sorolását, azt a nyelvezetet, amellyel a feladatokat meg tudják fogalmazni. Nagymértékben fejleszti a szövegértelmező és szövegkészítő képességet, az információ feldolgozását. A szövegfeldolgozás, az összefüggés-megértés ne tantárgyhoz kötött, így a magyar-és matematika órákon, vagy a nem szakrendszerű oktatás keretében egyaránt eredményesen használható. A feladatok két szinten oldhatók meg, ez lehetővé teszi, hogy alsó és felső tagozaton is hatékony fejlesztőeszköz legyen a pedagógus kezében.
 • A képernyőn megjelenő kérdés megoldásához szükséges információkat a kártyák tartalmazzák, melyek tetszés szerint rendezhetők. A gyermekek dönthetnek, hogy a feladatban szereplő események sorrendjének logikusabbá tétele érdekében megcserélik a kártyákat, lefordítják, vagy a szemétkosárba dobják, attól függően, hogy az információ lényeges vagy lényegtelen. Mindig van egy olyan információ, amely a feladat megoldásához nem szükséges, még akkor sem, ha egyébként érdekes.
 • Számítógépen a tanulók tudásának ellenőrzésére is kiválóan alkalmas, mivel a program rögzíti a gyermekek megoldásait. A tevékenység eredményének kinyomtatása révén láthatjuk a feladatokat, amelyekkel próbálkoztak, azt is, kik dolgoztak együtt, milyen szereplőket, feladatokat és nehézségi fokozatot választottak, továbbá, hogy jól vagy rosszul válaszoltak a kérdésekre.
 • Ajánlott kompetenciafejleszési terület: Matematikai, Szövegértértés - szövegalkotás
 • Alkalmazható pedagógiai módszerek: önellenőrzés, differenciált egyéni munka, játék
 • Korcsoport: 6-8 év
Kezdőbetük - animációgyűjtemény (CD )      
Segítséget kíván nyújtani a tanítóknak abban a felelősségteljes munkában, mellyel az iskolába lépő gyermekek tanulási szokásait megalapozzák. Az alapozó szakaszban az óvoda - iskola közötti zavartalan átmenetet, valamint a sikeres iskolai tanuláshoz szükséges képességek fejlesztését tartja szem előtt.
 • A több mint 190 hívóképet, 300-nál több hangot és 41 animációt tartalmazó CD mozgással összekapcsolható fejlesztőfeladatai segítik - többek között a testséma, téri orientáció, auditív és vizuális differenciáló képességek fejlesztését. Az olvasástanulás későbbi fázisához játékos olvasási feladatokat, rejtvényeket, gondolkodást és szövegértést fejlesztő feladatokat kínál. A feladatok az anyanyelvi tanuláshoz szükséges háttérképességek megalapozását is biztosítják, s így közvetlenül hatnak az olvasás és írás elsajátítására. A pedagógusok sokféleképpen, kreatív módon, saját osztályuk ismeretében, az ő igényeikhez igazítva állíthatják össze a feladatokat, animációkat, képanyagokat.
 • A program nem kíván az olvasástanításhoz konkrét feladatokat adni, hiszen rengeteg olvasástanítási metódus létezik, s azok mind más-más eszközrendszerrel, más betűtanítási sorrenddel, más hívóképpel stb. rendelkeznek. Ugyanakkor a leggyakrabban alkalmazott tananyagok hívóképei bekerültek a képtárba, így bármelyik tankönyvet használó tanító könnyen alkalmazhatja a CD-t, az általa választott olvasástanítási módszer kiegészítésére. A hang- és betűdifferenciálás erősítését szolgáló feladatok bármely módszernél alkalmazhatóak.
 • A digitális tananyag elrendezése témakörök szerint épül föl. Ez nem a haladási sorrendet jelenti, hiszen egy-egy témakör, fejlesztési terület a gyerekek fejlettségi szintjétől függően újra és újra előkerülhet a tanév során, de akár második osztályban is. A pedagógus saját osztályának ismeretében, az ő igényeikhez igazítva állíthatja össze, s használhatja az egyes feladatokat, animációkat, képanyagokat.
 • A tananyag a sikeres tanuláshoz szükséges részképességek fejlesztésében, és a szövegértés kezdeti fázisában nyújt segítséget a mindennapokhoz. A CD tartalma nem csak kész tananyag. A lehetőségek széles tárházát is kínálja a tanítóknak, amit kreatív módon, sokszor, sokféleképpen használhat fel, saját igényei szerint. Jól alkalmazható a differenciálásra és a kooperációra is.
 • A CD tartalmaz képtárat, ahonnan több száz képet lehet előhívni, s tetszés szerint bármilyen feladatban szabadon alkalmazni. A hangtár anyaga, szintén külön is alkalmazható. Jól használható megfigyelésre, differenciálásra, emlékezetfejlesztésre.
 • A telepíthető változatban a képtár és a hanganyag letöltésén túl, az animációk is lementhetők, így a tanulóknak külön is kioszthatók.
Élő környezetünk 1-4. (CD)
Környezetünk felfedezéséhez, az ismeretek rendszerezéséhez, az általános iskolai oktatás alapozó szakaszában, nyújt segítséget az animáció-gyűjtemény és a képgaléria. Gyűjteményünkkel a megismert jelenségek megértetését, bemutatását, az összefüggések felfedeztetését kívánjuk segíteni, érthetőbbé tenni, szórakoztatva tanítani. A CD-n található galéria képei hívóképekként, táblaszoftverben is felhasználható segédletként az órai munka megkönnyítését szolgálják.

A CD-n található animációk témái:
A bogarak testfelépítése
A virág részei
Állatok, baromfiudvar
Állatok, vadállatok
Anyagok jellemzése
Élőlények jellemző tulajdonságai
Érzékelés
Évszakok - hónapok
Évszakok
Ízlelés
Halmazállapotok és halmazállapot változások
Madarak
Madarak puzzle
Néhány anyag fizikai érzékszervi tulajdonsága
Növények
Növények fő részei
Óvd a természetet
Táplálkozás
Testünk
Csomag tartalma 5 CD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola
Kiadó 1-4 osztály
Licenc 1 gépes
Tantárgy matematika
Így könnyű I. (CD)
Így könnyű II. (CD)
Így könnyű III. (CD)
Kezdőbetük - animációgyűjtemény (CD )
Élő környezetünk 1-4. (CD)

Megjegyzés

Tábla- és tankönyvfüggetlen; CD-ről indítható

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő