Termékek Menü

Alsós kompetenciacsomag VI. - 1 gépes

Ár:
168.817 Ft (132.927 Ft + ÁFA)
Cikkszám: MKK-AKVI-CD
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A gyűjtemény nagy hangsúlyt fektet a matematikai szövegértés fejlesztésére, a problémamegoldó gondolkodás kialakítására. Az egyes animációk a matematikai tartalmak elsajátításán és a számolási rutin kialakításán kívül hozzájárulnak a tanulók részképessége

Leírás és Paraméterek

Gyerekjáték
Az Interaktív Matematika CD-sorozat első részei a Ligetbe repítik a gyerekeket. Az elsősöknek készült rész történetei vidámparki környezetben játszódnak, a megjelenés előtt álló másodikos rész pedig cirkuszi keretek között. A jó hangulatú, színes és izgalmas feladatok nemcsak azért készültek, hogy a tanítók munkáját megkönnyítsék, hanem az iskolapadba most bekerült kisdiákoknak is élménnyé varázsolja az a matematikával ismerkedést. Nemcsak az óvoda-iskola átmenetben segít azzal, hogy játékosan szórakoztatóvá teszi a tanórákat, hanem az érdeklődést felkeltő, motivációteremtő erejével egy döntő időszakban segít megteremteni a matematika iránti pozitív attitűdöt, ráébresztve a tanulókat arra, hogy gondolkodni jó és érdekes!
Azontúl, hogy a tanítók egy kiváló motivációs eszközt kapnak a kezükbe, a szerző úgy állította össze az animációkat, hogy azokkal remek lehetőség nyílik a differenciálásra, hiszen több tényező (idő, nehézségi fok) is állítható a feladatokban. A kinyomtatható feladatlapok és a módszertani segédletben megjelenő ajánlások a különböző munkaformák (páros, csoport-, stb) alkalmazásának lehetőségét segítik elő.
A gyűjtemény nagy hangsúlyt fektet a matematikai szövegértés fejlesztésére, a problémamegoldó gondolkodás kialakítására. Az egyes animációk a matematikai tartalmak elsajátításán és a számolási rutin kialakításán kívül hozzájárulnak a tanulók részképességeinek sokoldalú fejlesztéséhez.
A CD alkalmas az osztálytermi környezetben (tanórán, napköziben, szakkörön) való használatra és egyéni fejlesztésre, valamint az otthoni izgalmas, de hasznos időtöltésre.

A természet matematikája  I.
A program - amely egy sorozat első része - a NAT követelményrendszeréhez igazodva dolgozza fel a matematika témakörét az előkészítéstől a 2. évfolyamig.
Az egyes életkorokhoz rendelt feladatsorok egymásra épülnek. Ma már közismert tény, hogy az általános iskolába belépő gyermekek fejlettségi szintje között az eltérés akár három-négy év is lehet. A program ezt a tényt figyelembe véve olyan menürendszert tartalmaz, amely lehetővé teszi a gyors váltást az életkori csoportok között, ezzel támogatva akár a tanórai differenciálását is. Az életkori csoportokhoz rendelt ismeretek (feladatok) sokszor jelentősen túlmutatnak az adott évfolyam követelményrendszerén, biztosítva ezzel a gyorsabban haladó gyermekek érdeklődésének kielégítését. Az illusztrációként szolgáló védett élővilág megismerésére a program ,,Többet a természetről' része nyújt lehetőséget.
Az érdekes feladatok lehetőséget adnak az elemi számolási készség gyakorlására, a szám-és műveletfogalom kialakítására. A CD szemléletes, interaktív eszközeivel minden gyermek számára érthetővé válik az összeadás, kivonás, szorzás, osztás (bennfoglalás és részekre osztás) fogalma.
Játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a különböző mértékegységekkel, gyakorolhatják a mérést, végezhetnek mennyiségi összehasonlításokat.Mindenki számára közkedvelt játékok segítik az ismeretek elmélyesítését: Puzzle, Tangram, Memória, Kvíz.
Matematika-és környezetismeret-óráink hatékonyságát egyaránt növelhetjük a CD segítségével.

Interaktív számháború (1-3.)
Ez a három részből álló szoftversorozat lehetőséget ad arra, hogy minden kisgyerek könnyen és örömmel sajátítsa el a szorzó- és bennfoglaló táblát, hogy játszva gyakorolja a tízes átlépést az összeadások és kivonások során. Az izgalmas játékok most élvezetes versengéssé teszik ennek a nehéz anyagrésznek a begyakorlását, a biztos számolási rutin kialakulásának folyamatát.
Minden CD négy kerettörténetet tartalmaz, amelyekben a tanulóknak fontos missziót kell ellátniuk, ehhez matematikatudásukat, stratégiai képességüket kell bevetniük.A játékok alkalmazhatók tantermi óra keretében interaktív táblán csoportfoglalkozással, vagy számítógépen páros, kiscsoportos vagy egyéni játék keretében.
Számítógépen a játékok párosával, vagy két-kétfős csapatokban, esetleg egyénileg is játszhatók. A CD többféle beállítási lehetőséget, feladatonként kétféle nehézségi szintet is biztosít, így könnyen megtalálhatjuk az óraszervezéshez, a tanulók felkészültségi szintjéhez legmegfelelőbb alkalmazási lehetőséget. A sorozat tagjai angol és magyar nyelven is megvásárolhatók.
Interaktív táblák bármely típusához, vagy számítógépen is használható.
A számháború során a gyerekek a következő matematikai témaköröket gyakorolják:
 • Számolás kettesével 20-ig, 5-ösével 50-ig
 • A több és a kevesebb fogalmak használata
 • Összeadás és kivonás 10-es számkörben
 • Összeadás és kivonás kerek tizesekkel 100-as számkörben
 • Két szám összeadása, kivonása 0-tól 20-ig
Ajánlott kompetenciafejleszési terület: Matematikai, szociális, életviteli és környezeti életpálya-építés (vállalkozás), Szövegértértés - szövegalkotás
Alkalmazható pedagógiai módszerek:egyéni munka, differenciált egyéni munka, differenciált csoportmunka
Korcsoport: 7-8 év

Állathangok
A segédanyagok használatát az alábbi területeken javasoljuk:
 • hangulatkeltésre, a választott téma iránti figyelem felkeltésére,
 • érzékszervi megfigyelésre, a hallás útján felismert állathangok különbségeinek felismerésére,
 • ismert környezetben élő állatok alaposabb megfigyelésére,
 • erdei iskolai program témáinak bővítésére,
 • téma szerinti feldolgozások (projektmódszer) alkalmazása esetén az emlősökről szerzett ismeretek bővítésére,
 • közös kirándulások témájának előkészítésére, megfigyelési feladatok adására,
 • környezetvédelmi tevékenységekhez tanácsok megfogalmazására,
 • a kisgyermek számára feldolgozható információk rendezésére.
1 CD
Madárhangok erdőn-mezőn
25 madárfajhoz talál madárhangokat a CD kiadványon, mely hangfelvételek gyerekek és óvónők számára egyaránt élvezetessé, élővé varázsolják az óvodai foglalkozásokat.

2. CD
Magyarország vadon élő emlősei
26 hazai állatfaj ismertetése kedves állattörténetekkel, melyeket Zsoldos Márton grafikái és a dr. Ország Mihály által gyűjtött állathangok egészítik ki. Az anyag így válik alkalmassá komplex foglalkozások, képességfejlesztések megvalósítására.

3. CD
Állatok a ház körül

4. CD
Díszállatok akváriumban, kalitkában, terráriumban
Csomag tartalma 9 CD
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola
Kiadó 1-4 osztály
Licenc 1 gépes
Tantárgy matematika, környezetismeret
Gyerekjáték (CD)
A természet matematikája I. (CD)
Első interaktív számháború (CD)
Második interaktív számháború (CD)
Harmadik interaktív számháború (CD)
Állathangok (CD)

Megjegyzés

Tábla- és tankönyvfüggetlen; CD-ről indítható

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő