Termékek Menü

A problémamegoldás tanulható 5.oszt. (CD)

Ár:
5.000 Ft (3.937 Ft + ÁFA)
Cikkszám: MK-00045
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Minden CD 9 könnyen követhető interaktív órát, feladategységet tartalmaz, melyek mindegyike a mindennapi életben előforduló valódi problémákat fogalmaz meg gyermek közeli módon.

Leírás és Paraméterek

Hat részből álló sorozatunk különböző probléma megoldási stratégiák elsajátításához nyújt segítséget, emellett elősegíti a matematikai kompetencia valamennyi készség-és képesség komponensének fejlesztését az általános iskola 1-7. évfolyamán.

Hatékonyan fejleszti a matematikai-logikai, valamint a szövegértés-szövegalkotási és társas kompetenciákat.
A fejlesztést elsődlegesen biztosító módszer: a tapasztalatszerzés.
A játékos, felfedeztető tanulási környezet elősegíti a pozitív tanulási attitűd kialakulását. Mozgalmassá teszi a hagyományos oktatásszervezési formát, ugyanakkor hatásos eszköz a kompetencia alapú oktatási formák megszervezéséhez (kooperatív, differenciált).

A sorozat tagjai angol nyelven is megvásárolhatók.

Minden CD 9 könnyen követhető interaktív órát, feladategységet tartalmaz, melyek mindegyike a mindennapi életben előforduló valódi problémákat fogalmaz meg gyermek közeli módon.

Milyen segítséget kap a pedagógus a használathoz
- Óravázlat, módszertani ajánlás segíti a feladatok beépítését.
- A feladatok képességfejlesztés szerinti csoportosítási lehetősége a differenciált felhasználást biztosítja.
- Ötleteket ad a feldolgozás módszerére, ezáltal nagyban segíti a kompetencia alapú oktatás módszereinek megismerését, beépülését a tanítási gyakorlatban.

A CD-ROM sorozat tagjai által feldolgozott feladatok matematikai tartalmuk és a megoldási módok tekintetében szervesen egymásra épülnek. A hasonló matematikai tartalmú problémák mindig magasabb szinten jelennek meg.

A feladatok által érintett matematikai tartalmak:
- Kombinatorika, rendezési feladatok
- Csoportosítás, bennfoglalás, részekre osztás, oszthatóság
- Mennyiségi becslés, mértékegységváltás
- Számtani sorozatok
- Sokszögek vizsgálata, terület-, kerületszámítás
- Szöveges feladatok megoldása különböző megoldási eljárásokkal
- Problémamegoldás, ok-okozati összefüggések vizsgálata.

Egy taneszköz-család, amely egyaránt biztosítja a hagyományos mellett az számítógéppel, projektorral, illetve interaktív táblával támogatott óraszervezést, megtanítja az újszerű tanulásszervezési eljárások keretében történő alkalmazást.
A taneszköz-család mindegyik évfolyamon Tanári kézikönyvet, és Feladatgyűjtemény CD-t biztosít az Interaktív CD-ken található leckék feldolgozásához és gyakorlásához.

A tanári kézikönyvek két részből állnak.
Az első rész az interaktív CD-ROM feladatainak interaktív táblán és hagyományos óra keretében történő feldolgozásához, valamint a Feladatgyűjtemény CD gyakorló és ellenőrző feladatainak használatához ad részletes módszertani segítséget és óravázlatot. A második rész a feladatgyűjtemény CD feladatbankjában található feladatok tanórai feldolgozását segíti rövid óravázlatokkal, továbbá Segédlapokat biztosít a tanulók és tanárok részére.
A Feladatgyűjtemény CD-k számos, az egyéni és a csoportos munkához használható nyomtatható segédanyagot tartalmaznak, többek között munkalapokat is. A gyakorló feladatok elmélyítik az interaktív táblán bemutatott feladat megoldása során átadott ismereteket. Az ellenőrző feladatok három szinten, differenciált formában készültek, így lehetőség nyílik arra, hogy ugyanazt a feladatot ki-ki a maga képességei szerint közelítse és oldja meg. A feladatbankban további készség-és képességfejlesztő feladat található.

Ajánlott kompetenciafejleszési terület: Matematikai, szociális, életviteli és környezeti életpálya-építés (vállalkozás)

Alkalmazható pedagógiai módszerek:egyéni munka, differenciált egyéni munka, differenciált csoportmunka

Korcsoport: 10-11 év
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény általános iskola
Kiadó Műszaki Kiadó
Licenc 1 gépes
Tantárgy matematika

Megjegyzés

Tábla- és tankönyvfüggetlen; CD-ről indítható

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő