Termékek Menü
0

A függőség pszichológiája (DVD)

A függőség pszichológiája (DVD) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
25.974 Ft (20.452 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DT-00055
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Régi ismerősünk Delbert Boone, maga is volt függő, női elítéltek csoportja előtt tart előadást a célközönség stílusának megfelelően a szerfüggőség néhány pszichológiai vonatkozásáról.

Leírás és Paraméterek

A film témája a függőség pszichológiája, valamint megtudjuk azt, hogy miért és hogyan válik valaki drog- vagy alkoholfüggővé. Az előadó állítása szerint a függőségi állapot bárkinél kialakulhat nemre, vallásra, fajra, családi állapotra való tekintet nélkül. Megtudjuk, hogy az embereket félrevezetik azzal, hogy bizonyos szerekről nem közlik a károsító hatásukat vagy hogy függőséget okoznak. Delbert Boone a beszélgetés során rámutat a függőségi állapot 5 jellemvonására: ravaszság, ellentmondásosság, erő, tartósság, progresszivitás és ezzel együtt a végzetesség. A kábítószerek hatására az agy és az elme teljesen átformálódik, és utat enged a drog roncsoló hatásainak. A filmben a női elítéltek beszélnek az életüknek arról a periódusáról, amikor még szerfüggők voltak, és arról hogy a drog vagy az alkohol milyen hatással volt az életükre, és hogy tulajdonképpen az életüknek ezen időszaka alatt mennyit gyötrődtek, szenvedtek.

Mivel Magyarországon hasonló megközelítésben nem készül ismeretterjesztő film, felnőtt érintettek (alkohol-és drogproblémával küzdő fiatalok csoportja) számára ajánlható.

Az oktatófilmet a KAB-FE-10 pályázathoz is ajánljuk.
Házhozszállítás 5-10 munkanap
Intézmény középiskola
Kiadó Digitális Tananyag Kft
Licenc 1 gépes
Tantárgy egészségnevelés, osztályfőnöki óra

Megjegyzés

Az oktatófilmet a KAB-FE-10 pályázathoz ajánljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő